"В житті брехня та правда завжди йдуть поруч. Особливо гостро це відчувається на війні", - офіцер ЗСУ про скандал навколо евакуації поранених зі Світлодарської дуги

Навіщо волонтер Єрмаков збрехав щодо "відсутності машин для евакуації"? Це просто піар чи свідомий вкид проти армії?

Офіцер Анатолій Кравчук. Фото: Slavgorod.com.ua

В житті брехня та правда завжди йдуть поруч. Особливо гостро це відчувається на війні. Так-так, саме на війні, де кожне не правдиве слово, кожна напівправдива інформація, має не аби яке значення і може бути тією іскрою від якої спалахують справжні соціальні вибухи, як регіонального, так і державного значення. Так пише офіцер ЗСУ Анатолій Кравчук, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель", продовжуючи:

"Сьогодні потрапив на інформацію одного волонтера такого собі С.Єрмакова, який на власній сторінці в соцмережі поставив руба питання, що є не лише в край серйозним, а й болючим на війні, щодо ніби то абсолютної відсутності необхідної техніки в наших підрозділах, які мужньо зараз боронять державу в найгарячішій точці АТО – Світлодарській дузі.

Підняв відразу всіх знайомих волонтерів і через півгодини вже розмовляв по телефону і з самим автором відео, де він відверто і прямо звертається до перших осіб військового та державного керівництва, із звинуваченням, що на передовій немає жодного військового автомобілю для евакуації поранених і вивіз здійснюється виключно на волонтерській техніці.

На мої аргументи, щодо наявності в мене геть протилежної інформації з перших вуст, зокрема від начальника медичної служби бригади, що техніки у них на передовій вдосталь і вся вона на ходу та в роботі, почув від волонтера, що на момент його перебування "там" саме в 11.00 годин, картина на його погляд, виглядала так, що й наштовхнула його саме на такі висновки, на яких він не наполягає.

Що ж до батальйону "Київська Русь" з яким згаданий волонтер безпосередньо працює, принаймні з його слів, то там взагалі все гаразд.

Звісно, я розумію, що людина, будучи в стресовому стані, коли за спиною геть поруч (близько 2 км) чутна канонада від постійних розривів важкої "арти", то й від страху, чи то від відчаю можна й заволати на весь світ – рятуйте!!! Але ж саме от такі крики про "все пропало", що техніки не має і стріляти нічим, та й взагалі, про те, що все тут на передовій тримається на одних нас волонтерах, а зокрема на мені-любимому, виглядає дуже м'яко кажучи - незрозумілим. Навмисно підбираю оті м'які вирази, аби не образити людину, яка може й насправді допомагає нашим хлопцям, але ця допомога вщент може бути знівельована лише одним таким водночас незрозумілим і гучним інформаційним вкидом. Питання лише у тому, навіщо цей вкид робиться???

Навіть в самому відео напрягло декілька моментів, зокрема, коли волонтер говорить про відсутність у військових техніки для евакуації, на задньому плані стоїть військова так звана "таблетка", яка саме й призводить цю евакуацію. Потім, пізніше зв'язався з насправді поважним волонтером, хто знає "Хотаб", який саме в цей час і займався евакуацією поранених під Світлодарською дугою і от що він сказав, як про згаданого волонтера, так і про його відео надаю в оригіналі:

От і виходить, дві думки дві правди на одну й ту ж саму проблему, але ж яка кардинальна різниця. Кому з них вірити, кожний вибирає сам, бо ж в кожного є гола і кожний має розуміти, що не все те правда, що потоком лається на нас з екрану чи монітору.

Всі ми знаємо, що у нас дуже серйозний ворог, який б'ється з нами, як кулею так і словом та іноді слово влучає багато страшніше, а ніж куля, вражаючи куди більші маси, тому закликаю всіх волонтерів, хто причетний до цієї страшної боротьби з ворогом, бути білиш виваженими саме у висловлюваннях, бо ж за благими намірами іноді стирчать такі яскраві ріжки російської пропаганди, що думаєш і не розумієш, а навіщо ж насправді людина це сказала??? Для того щоб домогтись певних змін в ситуації, чи лише для того, щоб потрапити на екрани пропагандоно-російських ЗМІ, які на вашому ж прикладі зазначать, що нажаль ситуація в Україні на краще не змінюється і ніколи не зміниться.

То ж і виходить, що не завадить перш ніж видати щось на всю країну, трохи поміркувати в чиїх інтересах ти це робиш – чи заради України, чи задля ворога її підступного, коли своїми постами, відеороликами, чи іншими інформаційними повідомленнями збурюєш хвилю галасу від крикливих та панічних панянок, що завжди залюбки волають про "все пропало", старанно при цьому "лайкають" та виказують неймовірну "стурбованість", будучи нажаль лише "диванними" захисниками нашої Неньки.

Слава Україні!".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: Військовий експерт назвав дату "Х"

четвер, 18 квітень 2024, 21:45

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна. Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Па...

Вперше в Україні: В Одесі засвітився екстремальний спорткар Maserati (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 21:33

В Одесі нещодавно помітили унікальне авто італійського бренду. Вулицями Одеси проїхала Maserati Corse 2020 – автомобіль з нової ери Мазераті, ціна якого може стартувати від 220 000$. Про це повідомляє topgir, передають Патріоти України. Зауважується, щ...