"Вайкуле - громадянка країни, де не потрібно брехати і прикидатися. І це зовсім не політика. Це кисень, якого у росіян просто немає", - Портников

За словами журналіста, росіянам незрозуміло, що жителі країн Балтії, де живе співачка Лайма Вайкуле, можуть сприймати реальність інакше, ніж російське телебачення.

Віталій Портников. Фото:Гордон

Латвійська співачка Лайма Вайкуле, відмовившись виступати в анексованому Криму, "не сказала нічого особливого". Таку думку висловив політичний оглядач Віталій Портников, передають Патріоти України.

"Вона наполягає на тому, що не робила політичних заяв, і це дійсно так. Вайкуле – громадянка країни – члена Європейського союзу, який запровадив санкції після окупації Криму. Законослухняним громадянам ЄС варто остерігатися діяльності на анексованій Кремлем території. Співачка просто констатувала цей факт. Тому обурення її критиків, які "не розуміють", чому Вайкуле готова співати в "інших регіонах Росії", але не в Криму, – звичайний цинізм", – написав він.

Журналіст наголосив, що в Криму немає іншого статусу, окрім анексованої з порушенням міжнародного права території. "І ніякого іншого статусу у Криму – до його повернення до складу України – не буде. Як любить говорити президент Росії Володимир Путін, це питання закрите", – зазначив Портников.

Він вважає, що росіянам незрозуміло, що жителі країн Балтії "можуть сприймати реальність інакше, ніж російське телебачення". "Лайма Вайкуле, на відміну від її російських критиків, усі ці роки жила в реальності. У вільній європейській країні, де не потрібно брехати і прикидатися, у громадян якої алергія на брехню та окупацію. І це зовсім не політика. Це кисень, якого у росіян просто немає", – заявив Портников.

Джерело: Крим.Реалії
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...