"Варто визнати, що ми максимально наблизилися до того, щоб США передали Україні летальну зброю" - генерал Романенко

Меттіс і Волкер завжди об'єктивно оцінювали ситуацію в Україні. Будучи професіоналами, вони зрозуміли, що нам потрібно допомагати захищатися, а отже, постачати зброю і техніку.

Ігор Романенко. Фото:Радіо Свобода

Після зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер обговорить ситуацію на Донбасі з главою Пентагону Джеймсом Меттісом. Таку думку в коментарі виданню Гордон висловив генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"На мою думку, у Волкера вже є напрацювання. Зокрема, учора він зустрічався із Сурковим. Думаю, Волкер і Меттіс обміняються своїми думками. Чогось істотного від першої зустрічі Волкера і Суркова очікувати не варто. Потрібно розуміти таке: попри те, що Меттіс обіймає дуже важливу посаду, рішення про передавання Україні зброї ухвалюватиме Трамп. Напевно він чекає доповіді від Волкера. Хоча варто визнати, що зараз ми максимально наблизилися до того, щоб США передали Україні летальну зброю. Три роки вони самі себе вмовляли і знаходили різні аргументи, щоб цього не робити", – зазначив Романенко.

На його думку, Волкер і Меттіс дійшли висновку, що Україні необхідна американська летальна зброя.

"Меттіс і Волкер завжди об'єктивно оцінювали ситуацію в Україні. Будучи професіоналами, вони зрозуміли, що нам потрібно допомагати захищатися, а отже, постачати зброю і техніку. А під час учорашньої зустрічі Волкер і Сурков визнали, що нинішня ситуація на Донбасі не влаштовує жодну зі сторін", – підкреслив Романенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна посунула ще далі "червону лінію" Кремля, - Петро Олещук

вівторок, 23 квітень 2024, 12:29

"Отже, Зеленський повідомив, що за підсумками розмови з Байденом є рішення про постачання ракет ATACMS до України. Чергова «червона лінія» подолана. Вважаю, що це має прямий зв’язок з демонстрацією гнучкості цих самих «червоних ліній», яке останнім час...

Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога - Михайло Жирохов

вівторок, 23 квітень 2024, 11:59

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України. «На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до...