Хіти тижня. Їх стримують тільки втрати, яких можуть зазнати: Росія готує наступ, - військовий експерт

Ситуація з Кримом у росіян зараз досить проблемна, тому що Керченський міст не вирішив жодної справжньої проблеми.

Ігор Романенко. Фото: 112 Україна.

Росія продовжує свою тактику гідридної війни. Про це говорить військовий експерт Ігор Романенко, коментуючи слова міністра закордонних справ РФ Сергій Лаврова, що Україна нібито готує наступ на Крим, передають Патріоти України.

"Історія знає багато схожих прикладів. Як у 1939 році Польща нібито напала на Німеччина. Чи у 1968 році Чехословаччина ніби напала на СРСР. Ці події завершились інтервенцією на території Польщі та Чехословаччини під приводом захисту", - нагадує експерт.

Ситуація з Кримом у росіян зараз досить проблемна, пояснює він. "Вони не змогли налагодити нормальну інфраструктуру на півострові. Там проблеми з водою та електроенергією. Керченський міст не зміг їх вирішити, як планувалось раніше. Тож тепер Кремль розглядає можливість силою створити сухопутний коридор від Криму до Росії", - каже Ігор Романенко.

Він вважає, що такі заяви Сергія Лаврова розраховані на внутрішнього та зовнішнього споживача. "Кремль хоче підготувати міжнародну спільноту до можливого наступу та видати його як захист нібито своїх громадян у Криму. Так само російська влада хоче привчити до думки про атаку й своїх громадян та кримчан. Росіян стримують тільки втрати, які вони можуть понести у наслідок наступу. Тож українським військовим варто зважати на цю ситуацію та бути у повній бойовій готовності", - додає експерт.

Джерело: Gazeta.ua

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...