"Вас дурять, коли говорять про захмарну зарплату": Суддя показала, скільки насправді заробляє (фото)

Служителька Феміди опублікувала інформацію про свою зарплату у відповідь на тиражовані в ЗМІ заяви про високі заробітні плати українських суддів.

Ілюстрація:http://vip.volyn.ua

Суддя Дубенського районного суду Рівненської області Олександра Жуковська на своїй сторінці в Facebook опублікувала пост під назвою "Правда про суддівську зарплату". У ньому вона розповіла про свою зарплату, зазначають Патріоти України.

"Правда про суддівську зарплату. Лише лінивий не спитав про величезну суддівську зарплату.

Відповідаю: у мене оклад 16 000 грн. + 15% надбавки за вислугу років. І - 21,5% забирають податків) У суддів, окрім доплат за вислугу років, адмінпосаду і науковий ступінь жодних доплат немає. Але суддів-науковців і голів суду не так уже й багато))) А премії, доплати за інтенсивність чи роботу у вихідні дні-нам заборонені.

З блактиних екранів розповідають про те, що судді отримують від 150 тис. до 300 тис.

Сьогодні колеги мені показли чергову статтю. За версією журналіста Олега Новікова порівняно невисока зарплата у поліцейського і слідчого-близько 10 тис. грн. на місяць. А "зарплатня з усіма надбавками служителя Феміди звичайного районного суду обласного центру в середньому сягає 130 тисяч гривень" (Ссилку на статтю в 1 коментарі надам).

Як суддя звичайного міськрайонного суду обласного центру відповідаю: це не правдива інформація.

На підтвердження, показую фото роздруківок своєї власної суддівськоі винагороди за період квітень 2016-липень 2017.

Враховуючи, що я у відпустці , то в липні мені виплатили матеріальну допомогу на оздоровлення.

Зверніть увагу, яку суму забирають на податки.

Наприклад, в травні 2017 не хворіла, не брала відпустки, не їздила у відрядження. Отже, це моя стандартна зарплатня. Нарахували 18462,40 грн, а на руки виплатили 14862 грн (в роздруківках коди J03 і J05).

Тобто, це майже у 9 разів менше, ніж озвучив журналіст.

Звичайно, гроші-різні на перефирії і у великому місті. Наприклад, мені вистачає, бо маю родину. Але якби я жила сама зі своїми трьома дітьми,-не витягнула би.

А Ви знаєте, що суддя не може просто піти і заробити гроші ще десь? Заборонено.

А відомо Вам, що суддям-переселенцям із зони АТО місяцями ВЗАГАЛІ НЕ ПЛАТИЛИ зарплатню? І живи як хочеш.

Про зарплату можна написати багато. За Законом судді мали би отримувати оклад 32 000 грн. Але нам розраховують оклад 16 000 грн., виходячи з розміру прожиткового мінімуму - 1600 грн. Мотивація наступна, що змінилась розрахункова величина: вже не 10 мінімальних зарплат, а 10 прожиткових мінімумів.

Все звучить логічно, але суддівську винагороду можна регулювати лише шляхом внесення змін у наш профільний Закон, чого зроблено не було. А це ж гарантія незалежності, порушена, до речі.

І ще одне: неможливо змінити Закон, який уже не діє:))) Але у нас можна і не так викрутити, якщо дуже хочеться)

Шоб зрозуміли читачі: проголосували за судову реформу.

З 30.09.2016 втратив силу попередній профільний Закон про судоустрій і статус суддів, за яким оклад складав 10 мінімальних зарплат.

Новим Законом дали пряник суддям: поступове підвищення з 10 мінзарплат до 30 мінзарплат у 2020 (!!!) році.

Одночасно і кнут для суддів-всіх на кваліфоцінювання, інакше звільнять, і лише після кваліфа-нова зарплатня. Ну, окрім суддів-п'ятирічок, за Законом у нас і шансів не було залишитись-просто новий конкурс на свою ж посаду, все з нуля, ніби і не працювали, а як сміття викинули.

Добре, що у Законі про ВРП для нас іншу норму прописали)))

Але суть в тому, що суддя, який не пройшов оцінювання, отримує зарплату по старому Закону, який втратив силу. Це ще один кнут. Ось так дивно прописали. Ну по старому, то по старому))) без підвищення, то без підвищення. Всеодно судді не вірять у підвищення.

З 01.12.2016 (здаться, ця дата, якщо пам'ять не зраджує) феєрично підняли мінімальну зарплату до 3200 грн. І одночасно прописали, що тепер як розрахункова величина використовується скрізь прожитковий мінімум!

І чомусь Державна судова адміністрація вважає, що ця норма стосується і Закону, який давно втратив силу) На підтвердження публікую також лист ДСА про суддівський оклад.

Тобто, не профільним нашим Законом змінили Закон, який уже 2 міс (!!!) не діяв))) Розуміте? Він же втратив силу)))

Логіка законодавця примушує мій мозок юриста закипати)))

Висновок з усього цього прострий: Вас дурять, коли говорять про захмарну заробітну плату судді. І у суддів немає реальних гарантій. Вони не діють в Україні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...