​Важкі часи для курців: Українців приголомшили новою вартістю тютюнових виробів

Курцям в Україні прогнозують збільшення вартості пачки цигарок майже до ста гривень.

Відповідно до нового законопроекту, замість нинішніх 21 євро за 1000 штук табачники до 2025 року повинні будуть сплачувати в казну за кожну тисячу сигарет 90 євро. Зміни планується внести до чинного Податкового кодексу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на видання UBR.

В 2018 році ціну збільшать на прогнозний показник індексу споживчих цін (8,1%) і додатково на 20%. Потім кожен рік акциз будуть підвищувати на 20%, а до 2025 року акцизний збір вийде на європейський рівень в 90 євро.

За підрахунками експертів, такий рівень податкових відрахувань призведе до суттєвого подорожчання сигарет в Україні – ціна пачки найдешевших тютюнових виробів до 2025 року може скласти 80-90 грн.

Як відомо, раніше повідомлялося, що ціни на споживчі товари з початку року в Україні зросли на 8,2%. Найбільше подорожчав алкоголь, а з продуктів харчування рекордсменами стали овочі.

З початку року продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 12,2%, алкоголь і тютюнові вироби – на 13,1%. Житлово-комунальні послуги подорожчали на 8,1%, а транспортні послуги – на 7,3%. При цьому одяг і взуття подешевшали на 4,3%.

З продуктів харчування найбільше подорожчали овочі – на 55,6% і фрукти – на 50,5%. У той же час, з початку року подешевшали яйця – на 42,5%. М’ясо і м’ясопродукти зросли в ціні на 20,4%.

Також наголошується, що за місяць ціни на споживчі товари в Україні зросли на 0,2%, на продукти харчування – на 0,3%. Як повідомляв УНН, за останні три роки легальне виробництво горілки скоротилося в півтора рази.

За оцінками експертів, на сьогоднішній день рівень тінізації алкогольного сектора, за різними даними, становить від 50% до 70%. При цьому провокують тінізацію алкогольного ринку в Україні високі акцизи і необґрунтовано дорогий спирт. Разом з тим, нещодавно Кабмін ініціював чергове підвищення акцизних ставок на алкоголь на 11,2%.

Хоча ще в квітні поточного року глава КМУ В. Гройсман заявив, що уряд не планує переглядати акцизи на алкоголь до кінця цього року. Підняття акцизів, згідно з прогнозами економістів, збільшить частку контрафакту і контрабанди на ринку алкоголю до 35%.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...