Як подорожчає алкоголь в Україні показали у яскравій інфографіці

З сьогоднішнього дня в Україні набуває чинності постанова Кабінету міністрів про підвищення мінімальних цін на спиртні напої.

Інформативна ілюстрація була опублікована на сайті видання uain.press, передають Патріоти України.

Дане рішення найбільше вплине на ціни на міцний алкоголь: роздрібна вартість цих напоїв зросла на 14-19,41%. Віскі, ром і джин подорожчали на 6,5%, коньяк – на 12,3-29,1%.

Пляшка горілки об'ємом 0,5 літра буде коштувати 79,55, тоді як раніше мінімальна ціна становила 69,78.

Раніше зазначалося, що підвищення цін пов'язане з інфляцією і зростаючим розміром акцизного збору на алкогольну продукцію.

Ціна на алкоголь знову зросте після запланованої Міністерством фінансів на 2018 рік індексації акцизного податку на 11,2%. Відповідний проект вже передали до парламенту.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Друзям все, а ворогам - закон": Ексміністр соцполітики прокоментував новий закон про звільнення через родичів на ТОТ чи у РФ

субота, 27 квітень 2024, 13:42

Міністр соціальної політики України 2016-2019 років Андрій Рева переконаний, що новий закон про звільнення працівників через незадекларованих родичів на окупованій території чи в Росії працюватиме лише так, як зручно владі, передають Патріоти України. ...

Окупанти розширили прорив під Очеретиним, - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 12:45

Російські окупанти захопили село Соловйове, таким чином розширивши прорив у районі Очеретиного, зазначають Патріоти України. Кілька днів тому росіяни прорвалися на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 км углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине. Як п...