Важливий приклад: Німеччина та Бельгія відмовляються від пластикових пакетів

Німці мають намір перейти на полотняні сумки, а в столиці Бельгії одноразові поліетиленові пакети влада заборонила зовсім.

Про це пише Deutsche Welle, передають Патріоти України.

З метою берегти природу в Німеччині масово переходять на використання полотняних сумок. На касах супермаркетів тепер можна упакувати покупки в ганчіркові і паперові пакети. Зазначається, що до 2019 року деякі мережі магазинів мають намір позбутися і від використання паперу.

Соціологи підрахували, що в середньому кожен житель Німеччини використовує близько 45 пакетів у рік. У порівнянні з попередніми роками, ця цифра вже зменшилася майже в половину. Рекорд у цій області належить сьогодні Ірландії, де на людину припадає лише 16 пакетів у рік.

Таким чином з 2015 року Євросоюз почав боротьбу з пластиком, і тепер країни-члени намагаються всіляко скоротити використання поліетиленових пакетів.

Істотну роль у процесі нововведень грає громадськість - більшість опитаних жителів Німеччини, особливо молодь, погоджується з тим, що від поліетилену треба відмовлятися.

Саме тому вже сьогодні дві третини жителів Німеччини ходять за покупками з полотняною торбою, рюкзаком, кошиком або візком. Лише 12% використовують пакети, проте і ті завжди купують їх на касі, частіше беруть із собою вже використаний пакет.

Що ж стосується жителів Брюсселя, їхн влада вирішила відмовитися від використання одноразових пластикових пакетів зовсім. Так, із 1 вересня використовувати одноразові пластикові пакети в торгових точках міста заборонено.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...