Вчені назвали найнебезпечніші для здоров'я овочі та фрукти

​Дослідження показали, що найбільшу загрозу несуть пестициди.

Саме через високий рівень цих речовин продукти такі небезпечні. Як виявилось, найбільше цих хмікатів міститься в полуниці, передають Патріоти України з посиланням на The Daily Mail.

Результати цих досліджень були опубліковані у щорічному звіті американської некомерційної організації Environmental Working Group. Загалом вчені проаналізували 48 видів фруктів та овочів на основі понад 36 тисяч зразків. Полуниця очолює список тринадцяти фруктів та овочів із найбільшим вмістом пестицидів, адже ці шкідливі речовини знайшли у 70% проаналізованих фруктів. Тобто лише 30% полуниці на ринку безпечні.

Вчені неодноразово стверджували, що пестициди впливають на людину дуже негативно: вони пов'язані із розвитком раку, ожиріння, хвороби Паркінсона, діабету та безпліддя.

В першу п'ятірку по небезпеці також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики. Також небезпечні пестициди знайшли у грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці та картоплі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вічний Мамин День

четвер, 2 травень 2024, 23:56

Сокровенне. Вступ до великого ювілейного торжества: перша партія гостей фотографується на пам'ять... Зверніть увагу: ще одна партія людей, яке ось-ось сяде ювілейного столу...(Перепрошую, друзі, ніяк не можу розвернути по горизонталі цю свытлину). . Юв...

Хроніки оркостану: У Москві спалахнула пожежа на заводі (відео)

четвер, 2 травень 2024, 23:53

Три поверхи в адміністративно-виробничій будівлі на сході Москви охоплено вогнем. Пожежі присвоєно другий (підвищений) рівень складності. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України. Площа пожежі складає 2,5 тис. кв. м. Між двома пове...