Вчені подолали останню перешкоду на шляху створення "свинолюдини"

​Американські і китайські вчені знайшли спосіб позбутися від ендогенних ретровірусів свиней - головної перешкоди для пересадки органів тварин людині. Для цієї мети вони використовували технологію CRISPR.

Стаття дослідників опублікована у журналі Science, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ендогенні ретровіруси (ERV) представляють собою сліди древніх вірусних інфекцій у геномі тварин і людини. Вони можуть викликати зараження тих людей, яким у майбутньому буде проводитися трансплантація органів від спеціально вирощених свиней. Хоча фахівці у точності не знають, чи дійсно ERV становлять загрозу, вчені вважають, що необхідно знайти спосіб прибрати ендогенні віруси з ДНК тварин.

У дослідженні використовувалася лінія клітин, виділених з тканини зародків свиней. За допомогою CRISPR-системи вченим вдалося видалити гени ERV. Разом з цим біологи стимулювали ріст клітин спеціальними речовинами, домігшись виживання частини з них. Потім ядра останніх були впроваджені у яйцеклітини, яким дозволили розвинутися у ембріони, перш ніж впровадити їх у матку свині. Таким чином, вчені отримали 37 поросят без ендогенних ретровірусів.

Система CRISPR/Cas9 застосовується для зміни нуклеотидної послідовності ДНК. Cas9 є білок, що розрізає подвійний ланцюжок на певній ділянці (сайті). Це місце визначає напрямна РНК (sgРНК), яка зв'язується зі специфічним сайтом впізнавання.

Свінолюдьмі зазвичай називають химер, у яких присутні клітини свиней і людей. Химерами є будь-які організми, що складаються з генетично різнорідних клітин.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...