Науковці пояснили, чому природа не любить багатозадачності

Як для людей, так і для мишей, здібності у одній області можуть означати недолік у інший. Вже давно передбачалося, що здатність боротися може позначитися на можливості просторової мобільності, і тепер у вчених є докази цього.

Вчені з університету Юти виміряли, наскільки успішно миші-самці у лабораторії відбивали напад інших самців з території, де мешкали самки, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

При цьому миші перебували у просторому вольєрі, де можна було легко втекти у разі поразки. Перед експериментом і після нього дослідники також заміряли ефективність бігу піддослідних мишей за допомогою спеціальних бігових доріжок.

В результаті виявилося, що ті миші, що захищали територію (тобто билися з іншими самцями) при бігу спалювали більше кисню, ніж менш щасливі бійці. При цьому і у тих, і у інших маса тіла була приблизно однаковою, а значить працювали більш тонкі фізіологічні особливості, ніж просто різниця у обсязі м'язів.

Люди - це теж істоти, що використовують стратегії і витривалості, і агресії, так що подібні результати дають нам зрозуміти, як подібні співвідношення формувалися у ході нашої еволюції.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...