Вчені повідомили, якого предмета не повинно бути у дитячій спальні

Вони заявили, що дитина, в спальні якої є телевізор, більше ризикує мати проблеми з ожирінням, ніж діти, в яких власного телевізора немає.

Фото від 24tv.uaТакі невтішні висновки зробили науковці з Університетського коледжу Лондона, які проаналізували дані, отримані під час обстеження понад 12 тисяч дітей молодшого віку в Британії, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В результаті досліджень, автори виявили, що понад половина з обстежених дітей мають телевізори в своїй кімнаті, починаючи з семирічного віку. Дослідження проводили протягом кількох літ. Коли діти досягли віку 11 років, дослідники виміряли індекс маси тіла (співвідношення росту до ваги) і частку вмісту жиру в організмі.

Виявилося, що серед дівчаток, які з семи років мали в спальні телевізор, на 30% частіше мали ожиріння порівняно з дітьми, у яких не було телевізорів. Для хлопчиків цей ризик підвищувався приблизно на 20%.

Виявилося, що серед дівчаток, які з семи років мали в спальні телевізор, на 30% частіше мали ожиріння порівняно з дітьми, у яких не було телевізорів. Для хлопчиків цей ризик підвищувався приблизно на 20%.

Дослідники також зазначають, що частково це пояснюється дефіцитом сну і пристрастю до фаст-фуду, який споживають під час перегляду телепрограм.

«Ми знаємо, що тривале сидіння перед екраном піддає дітей одразу кільком факторам ризику – це недостатня рухова активність, залежність від їжі з високим вмістом цукру і солі, порушення сну і нездатність регулювати час споживання їжі», – розповів професор Расселл Вайнер, лікар-педіатр з королівського коледжу педіатрії дитячого здоров'я.

За словами професора Вайнера, дослідження підтверджує правильність позиції лікарів і фізіологів, які закликають заборонити телерекламу фастфуду до 21:00.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: Військовий експерт назвав дату "Х"

четвер, 18 квітень 2024, 21:45

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна. Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Па...

Вперше в Україні: В Одесі засвітився екстремальний спорткар Maserati (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 21:33

В Одесі нещодавно помітили унікальне авто італійського бренду. Вулицями Одеси проїхала Maserati Corse 2020 – автомобіль з нової ери Мазераті, ціна якого може стартувати від 220 000$. Про це повідомляє topgir, передають Патріоти України. Зауважується, щ...