​Вчені розгадали одну з найбільших таємниць єгипетських пірамід

Знайдений сувій стародавнього папірусу пролив світло на загадку будівництва одного з чудес світу.

Протягом століть було загадкою, як єгиптяни мали технологічні можливості для того, щоб побудувати Велику піраміду Гізи, яка є єдиним із Семи Чудес Стародавнього Світу, що досі існує, повідомляють Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

Зараз археологи виявили захопливий доказ, який показує, як єгиптяни транспортували 2,5-тонні блоки з вапняку та граніту на відстані у 500 миль для того, щоб побудувати гробницю фараона Хуфу у близько 2 600 році до нашої ери.

Знайдені археологічні матеріали показують, що тисячі кваліфікованих робітників транспортували 170 тисяч тонн вапняку уздовж річки Ніл в дерев'яних човнах, які були зв'язані канатами. Таким чином, ці човни рухалися спеціально сконструйованою системою каналів, які вели до внутрішнього порту, що розташовувався за кілька метрів від будівельної бази піраміди.

Зазначається, що свиток стародавнього папірусу, який пролив світло на велику таємницю будівництва піраміди, був знайдений у морському порті Ваді Аль-Джарф. У ньому, зокрема, і йдеться про роль човнів при будівництві цього чуда світу.

Стародавній документ був написаний Мерером, який був у той час наглядачем за командою із 40 елітних робітників. Він у цьому документі і розповів, як важкі камені були доправлені від Тури до Гізи. У своєму щоденнику Мерер також описує, як його команда бере участь у перетворенні ландшафту, відкриваючи гігантські дамби, щоб відвести воду від Нілу і відправити її до місця будівництва піраміди через спеціальні канали.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...