Дослідники перевіряли, чи може споживання помідорів захищати організм від раку шкіри, обумовленого дією ультрафіолетових променів. Раніше стверджувалося, що при регулярному поїданні томатної пасти у людей зменшувалася схильність до меланоми, передають Патріоти України з посиланням на ladyhealth.com.ua.
Нова робота вчених підтвердила: властивості томатної пасти не були перебільшеними. Під час дослідів серед мишей, які піддавалися жорсткому ультрафіолетовому випромінюванню, у тварин, які їли томатний концентрат, процес утворення пухлин був набагато менш інтенсивним у порівнянні з гризунами, які не отримували такої добавки.
За словами фахівців, у тварин, що споживали томати, злоякісних новоутворень на шкірі виявилося на 50% менше. Відповідно до їхніх аргументів, захист шкіри від пошкодження ультрафіолетом забезпечує комплекс хімічних речовин, що містяться в томатах. Раніше подібну властивість приписували такому компоненту томатів, як лікопін.
Але в цей раз дослідники заявили, що один лише лікопін не проявляє антиракового ефекту. Шкіру, за їхніми словами, захищає комбінація пігментних з'єднань, від яких залежить колір помідорів.
"Країни умовного "Заходу" – європейські та північно-американські – ще так і не усвідомили всієї загрози, яку для них несе "вісь зла". Вони, на жаль, на нашому українському прикладі, так і не зрозуміли, що збройні сили Росії, Китаю, КНДР, Ірану – це не ...
"Детектива НАБУ Магамедрасулова та його батька, яких безпідставно звинуватили у співпраці з Росією, звільнили з-під варти. Контррозвіднику Роману Червінському - пом'якшили умови перебування під вартою. Перемога чи окозамилювання? І чи будуть покарані т...