Дослідники перевіряли, чи може споживання помідорів захищати організм від раку шкіри, обумовленого дією ультрафіолетових променів. Раніше стверджувалося, що при регулярному поїданні томатної пасти у людей зменшувалася схильність до меланоми, передають Патріоти України з посиланням на ladyhealth.com.ua.
Нова робота вчених підтвердила: властивості томатної пасти не були перебільшеними. Під час дослідів серед мишей, які піддавалися жорсткому ультрафіолетовому випромінюванню, у тварин, які їли томатний концентрат, процес утворення пухлин був набагато менш інтенсивним у порівнянні з гризунами, які не отримували такої добавки.
За словами фахівців, у тварин, що споживали томати, злоякісних новоутворень на шкірі виявилося на 50% менше. Відповідно до їхніх аргументів, захист шкіри від пошкодження ультрафіолетом забезпечує комплекс хімічних речовин, що містяться в томатах. Раніше подібну властивість приписували такому компоненту томатів, як лікопін.
Але в цей раз дослідники заявили, що один лише лікопін не проявляє антиракового ефекту. Шкіру, за їхніми словами, захищає комбінація пігментних з'єднань, від яких залежить колір помідорів.
За даними тг-каналу "Кримський вітер", що висвітлює події в житті окупованого росіянами українського Кримського півострова, жителі АР Крим мають серйозні проблеми з придбанням пального для автомобілів. Відповідну інформацію проєкт поширив 17 серпня 202...
Шоумен та продюсер Олексій Потапенко вперше розповів про свою кохану, роман із якою у нього був до того, як він одружився з українською продюсеркою Іриною Горовою. Про це він розповів в інтерв'ю, яке 15 серпня опубліковано у YouTube на першому українсь...