Ведмежа послуга: Охендовський мимохіть вирішив спростити процедуру імпічменту президента

Голова ЦВК хотів підтримати оточення Президента, а підтримав своєю заявою його опонентів.

Михайло Охендовський. Фото:espreso.tv

"Як Охендовський вирішив спростити процедуру імпічменту Президента?! Є така давня українська політична традиція: як тільки чиновник захоче самовіддано вислужитися перед начальником, так завжди зробить тому ведмежу послугу." - пише у своєму Facebook Микола Томенко, інформують Патріоти України.

От і наш орденоносний герой, що героїчно обслуговував режим Януковича, вирішив засвідчити фанатичну відданість Президенту та його оточенню. Каже, нічого страшного, що в 81 статті Конституції є очевидне і зрозуміле пояснення як позбавити мандата депутата у випадку виходу із фракції...НА ПІДСТАВІ ЗАКОНУ.

Мовляв закону немає, тому пишіть мені в ЦВК і я готовий всіх критиканів і популістів нашої рідної влади оголошувати й БЕЗ ЗАКОНУ про імперативний мандат, ворогами влади та позбавляти їх мандата.

Очільник ЦВК певно забув, що конституційні закони є важливою складовою нашої конституційної моделі організації влади. Скажімо подібний принцип, що норми конституції регламентуються на рівні реалізації є в більшості розділів Основного Закону.

Так, для прикладу, щоб успішно пройти процедуру імпічменту Президента у відповідності до статті 111 Конституції, необхідно було до Регламенту вписати окремий розділ та ще ухвалити й конституційний закон про так звану процедуру імпічменту, а точніше про спеціальну тимчасову слідчу комісію або комісії.

Як відомо, за ухвалення такого закону виступають більшість фракцій парламенту,проте його досі немає. Тому використовуючи принцип тлумачення Конституції від Охендовського, тепер ПРОЦЕДУРУ ІМПІЧМЕНТУ ПРЕЗИДЕНТА МОЖНА УСПІШНО ПРОВЕСТИ І БЕЗ ЗАКОНУ, бо є ж стаття в Конституції.

Що сказати - хотів підтримати оточення Президента, а підтримав опонентів Президента!

P.S. До речі, нагадую, що навіть у випадку заяви про складання мандату за власним бажанням не ЦВК, а парламент своїм голосуванням ухвалює рішення. Тому, очевидно що й у випадку можливого позбавлення МАНДАТУ ЗА ПОЛІТИЧНІ ПЕРЕКОНАННЯ ЧИ ПОЗИЦІЮ, це право парламенту, а не ЦВК.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...