"Величезний бонус життя в Україні полягає в тому, що світ тут дуже близький. Всього в двох годинах звідси розташовані близько 20 країн", - блогер зі США

Пітер Сантенелло вважає, що нас формують країни і ті знання, які ми в них отримуємо.

Софійський собор у Києві. Фото: kiev-ukraine.netБлогер та підприємець Пітер Сантенелло поділився роздумами про «найкращу у світі країну», зазначають Патріоти України. Пропонуємо вашій увазі статтю автора без змін.

"Зараз я перебуваю в одній зі своїх улюблених країн – Туреччині. Величезний бонус життя в Україні полягає в тому, що світ тут дуже близький. Всього в двох годинах звідси розташовані близько 20 країн. І це реальність, в яку майже неможливо повірити, якщо ти приїхав з Каліфорнії, звідки світ здається далекою галактикою.

Минулого вечора разом з дівчиною ми прогулювалися набережною тихого середземноморського містечка Чірали в пошуках місця для вечері. Зав'язали розмову з власником одного ресторану. Легка бесіда про минулі дні перетворилася на пихату промову про те, що "Туреччина – найкраща країна в світі. У Туреччині найкращий прапор, в Туреччині найкраща їжа, у Туреччині найкраща історія, найкращий грунт для землеробства, Туреччина, Туреччина, краща, найкраща... "

Ми дозволили йому виголосити свою промову, а той досить серйозно намагався переконатися в тому, що ми знаємо його "факти". Коли він, нарешті, закінчив, я запитав, звідки йому відомо, що всі його твердження правдиві.

У цьому немає нічого незвичайного. Я бачив таких хлопців в різних країнах. Вони є в Америці, Італії, Росії, Аргентині (там їх особливо багато), Іспанії, Канаді, Китаї, Англії і так далі.

Я згоден з тим, що турецький прапор красивий, їжа смачна, історія багата, клімат хороший для вирощування різних культур, це відмінний напрямок для подорожей. Але найкраща у всьому? Що це означає?

Якщо подумати логічно, то звідки комусь знати, що в його країні найкраща в світі їжа, якщо він не куштував всі види їжі на планеті?

Це все одно, що говорити, ніби ванільне морозиво найсмачніше, жодного разу не спробувавши шоколадного.

Такий хлопець – ніби шпилька на карті: змініть розташування, і він буде говорити про статус кращого, в якій би країні не виріс.

Якби цей турецький чоловік виріс в Китаї, то, впевнений, він стверджував би, що саме в Китаї найкращі їжа, історія, прапор і так далі.

Не знаю, чи є це прикладом націоналістичного менталітету, якому для гарного самопочуття необхідна перевага над іншими. Або хлопець просто настільки обмежений, а його заяви – лише повторення того, що вселяли йому на батьківщині.

Поняття "найкращого" ніколи не мало для мене сенсу. Твердження на кшталт: християнство – найкраща релігія в світі. Ця їжа – найкраща. Ці жінки – найкращі. Ця музика – найкраща. Цей гірськолижний курорт – найкращий. Ця економіка – найкраща. Ця країна – найкраща. Адже світ і людство влаштовані набагато складніше.

Поняття "найкращого" ніколи не мало для мене сенсу

Чим більше ви подорожуєте, тим більше можете порівнювати і визначати, в чому ваша країна хороша, а в чому – ні. Саме таким чином можна з'ясувати, що краще. І справа в тому, що це буде краще саме для вас. А те, що найкраще для вас, може не бути таким для інших.

Якщо для вас головне – стабільність і мир, то важко переплюнути Швейцарію, Норвегію або Нову Зеландію. Але якщо ви хотіли б бути оточені живою культурою і країнами з суспільством, що розвивається, то це точно не будуть країни на кшталт Швейцарії, Норвегії, Новій Зеландії.

Складно переконати дитину з Чикаго, яка ходить в небезпечну школу, живе в кримінальному районі та зростає в сім'ї героїнщиків, що Америка – найкраща країна.

А ось технологічному підприємцю сказати, що Америка – найкраща, було б легко.

Якщо головною метою в житті для вас є буддизм, то Туреччина – точно не найкраща для вас країна.

При цьому, безумовно, є країни, які виділяються і є прекрасними місцями для життя. Незаперечно, то Німеччина є для більшості людей більш привабливим місцем життя, ніж Демократична Республіка Конго.

Нас формують країни і ті знання, які ми в них отримуємо. Але це зовсім не означає, що вони є кращими за всіма параметрами.

Чим більше ви аналізуєте інформацію, з якої були пов'язані, тим більше недоліків можете побачити. І помітити, як ті істини, з якими ви виросли, можуть виявитися помилковими. Але ви розумієте, що не існує місця, яке було б найкращим у всіх сенсах.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...