Великі втрати у Сирії: Панфілов пояснив антиросійські акції протесту в Ірані

Ситуація кардинально зміниться тільки тоді, коли "Росія почне реально йти з Сирії". За оцінками Панфілова, це має статися скоро з двох причин.

Антиросійські акції в Ірані. Фото:Еспресо.TV

Антиросійські протести під час похорону екс-президента Ірану 10 січня пов'язані з великими втратами, яких зазнала армія цієї країни в Сирії; напруга "буде накопичуватися", але проблему вирішить тільки реальний вихід РФ з сирійського конфлікту. Таку думку Обозревателю висловив професор Тбіліського Державного університету Ілії Олег Панфілов, передають Патріоти України.

За його словами, гасло "Смерть Росії" вже використовувалося в ході Ісламської революції 1979 року нарівні з двома іншими, адресованими США і Ізраїлю. "На цій скорботній ході влада Ірану, швидше за все, хотіла почути традиційне "Смерть Америці". Але люди почали скандувати "Смерть Росії", тому що це пов'язано з величезними втратами іранської армії в Сирії", - пояснив Панфілов.

Він звернув увагу на те, що, на відміну від інших країн, які беруть участь в конфлікті, в Ірані "спрацьовують комунікації", і реальні втрати серед солдатів і офіцерів "просто неможливо приховати".

Щодо продовження протесту історик заявив: "Напруга, швидше за все, буде накопичуватися, і влада тут нічого не може зробити, тому що одна справа - антиурядові виступи з вимогою зміни політичного режиму, які влада Ірану їх жорстоко придушували, і інша справа, коли люди виступають проти смертей своїх близьких. Люди будуть шукати привід щось публічно сказати ", - відповів експерт.

Панфілов не виключив, що протести змусять владу Ірану частково переглянути свою роль у сирійському конфлікті, але "не думаю, що це станеться кардинально", - попередив він. У цьому контексті експерт нагадав про те, що "в Ірану є свої інтереси в Сирії - протистояння шиїтів проти сунітів".

Він переконаний: ситуація кардинально зміниться тільки тоді, коли "Росія почне реально йти з Сирії". За оцінками Панфілова, це має статися скоро з двох причин. По-перше, "Росія ніколи не вміла воювати далеко від своїх кордонів, і Афганістан - це дуже хороший приклад".

По-друге, "вже очевидно протистояння Росії з усім мусульманським світом, а не просто з конкретною країною". "Це невдоволення вилиється в сильний опір в Сирії, коли до військових дій підключиться велика кількість добровольців", - попередив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...