Версія про "шахти" не прижилася: У РФ придумали нову "казку" про зброю терористів на Донбасі

Кремлівська пропаганда розповідає, що українські військові нібито самі продають зброю і військову техніку бойовикам, як це робили російські офіцери під час чеченських воєн.

Озброєння терористів. Фото: Еспресо.TV.

У Росії набирає популярність нова версія про походження важкого озброєння у бойовиків з терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка". Про це повідомив український журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, у росіян з'явився новий доказ того, що в Україні йде "громадянська війна", а не військова агресія РФ. Йдеться про те, що українські військові нібито самі продають зброю і військову техніку бойовикам, як це робили російські офіцери під час чеченських воєн.

"Останнім часом вимальовується ось така інтерпретація: українці самі продають "ополченцям" зброю і військову техніку. Питаю, де логіка в цьому. Тим більше, що у росіян, які контролюють Донбас, за безглуздим збігом, озброєння і модифікації танків, яких ніколи не було в Збройних Силах України, але це все стоїть на озброєнні у російській армії.

Відповідь: ну як же російська армія продавала зброю в Чечні своїм противникам, особливо у першу кампанію, значить і у вас так", - розповів Цимбалюк.

"Версія про "шахти"не особливо прижилася тут. ДБ. Класиків читайте: Україна - не Росія", - додав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...