Вічна пам'ять: У Дніпрі поховали бійців, імена яких встановлено за допомогою ДНК

​Всі троє чоловіків служили в Національній гвардії і загинули в 2014 році.

Фото: Труни з загиблими військовими Дмитром Карбаном і Андрієм Величко

У Дніпрі, на Краснопільському кладовищі, вшанували пам’ять трьох загиблих бійців АТО, особи яких нещодавно встановили за допомогою ДНК-експертизи. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА, передають Патріоти України.

Віддати шану солдатам прийшли їхні рідні та бойові побратими. "З початку проведення АТО на Краснопільському кладовищі знайшли спокій 293 тимчасово невстановлених захисників України, з них уже ідентифікували майже 180 осіб. Нещодавно за допомогою ДНК-експертизи встановили імена ще трьох бійців, які тут були поховані в 2014 році як невідомі солдати", - розповіла начальник управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської ОДА Ірина Федорчук.

Всі троє чоловіків служили в Національній гвардії. Вони захищали Україну на Донбасі та загинули у період найзапекліших боїв – у серпні 2014 року."Ми з 2014 року шукаємо тіла загиблих бійців. Працювати доволі складно, оскільки доводиться заходити на нейтральну територію і там збирати полеглих. АТОшників Карбана та Дятлова знайшли одразу після загибелі. Андрія Величка – тільки у 2015. Це дуже велика подія. Тимчасово невідомі бійці нарешті повернуться додому", - розповів керівник пошукової групи Національного військового історичного музею Павло Нетьосов.

Заступник командира роти батальйону "Донбас" Тимур Книш розповів, що він ділив із загиблими і їжу, й боєприпаси. "Ця невідомість, те, що хлопці були невстановлені, висіла на мені тягарем. Все ж таки, я хоч і колишній, але їх командир. І те, що їх ідентифікували – це дуже добре.

Ми цьому раді і вдячні всім, хто це зробив і сприяв цьому", - сказав Книш. Тіло Дмитра Карбана рідні перепоховають у місті Часів Яр Донецької області, Андрія Величка відвезуть до Києва. А ось родичі Сергія Дятлова вирішили залишити його на Алеї героїв АТО на Краснопільському кладовищі у Дніпрі. Тепер у нього на хресті замість таблички з номером нарешті з’явилось ім’я.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...

В 47-й ОМБр ЗСУ показали, як їхній дрони-камікадзе влучає у групу російських окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 8:22

Пілот роти ударних БПЛА Strike Drones Company 47-й ОМБр дроном-камікадзе ліквідує групу з трьох російських окупантів. . Відповідне відео опублікував телеграм-канал Бутусов плюс. . Якщо уважно придивитися, на першій секунді відео можна бачити ще трьох...