Вічна пам'ять: У Дніпрі поховали бійців, імена яких встановлено за допомогою ДНК

​Всі троє чоловіків служили в Національній гвардії і загинули в 2014 році.

Фото: Труни з загиблими військовими Дмитром Карбаном і Андрієм Величко

У Дніпрі, на Краснопільському кладовищі, вшанували пам’ять трьох загиблих бійців АТО, особи яких нещодавно встановили за допомогою ДНК-експертизи. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА, передають Патріоти України.

Віддати шану солдатам прийшли їхні рідні та бойові побратими. "З початку проведення АТО на Краснопільському кладовищі знайшли спокій 293 тимчасово невстановлених захисників України, з них уже ідентифікували майже 180 осіб. Нещодавно за допомогою ДНК-експертизи встановили імена ще трьох бійців, які тут були поховані в 2014 році як невідомі солдати", - розповіла начальник управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської ОДА Ірина Федорчук.

Всі троє чоловіків служили в Національній гвардії. Вони захищали Україну на Донбасі та загинули у період найзапекліших боїв – у серпні 2014 року."Ми з 2014 року шукаємо тіла загиблих бійців. Працювати доволі складно, оскільки доводиться заходити на нейтральну територію і там збирати полеглих. АТОшників Карбана та Дятлова знайшли одразу після загибелі. Андрія Величка – тільки у 2015. Це дуже велика подія. Тимчасово невідомі бійці нарешті повернуться додому", - розповів керівник пошукової групи Національного військового історичного музею Павло Нетьосов.

Заступник командира роти батальйону "Донбас" Тимур Книш розповів, що він ділив із загиблими і їжу, й боєприпаси. "Ця невідомість, те, що хлопці були невстановлені, висіла на мені тягарем. Все ж таки, я хоч і колишній, але їх командир. І те, що їх ідентифікували – це дуже добре.

Ми цьому раді і вдячні всім, хто це зробив і сприяв цьому", - сказав Книш. Тіло Дмитра Карбана рідні перепоховають у місті Часів Яр Донецької області, Андрія Величка відвезуть до Києва. А ось родичі Сергія Дятлова вирішили залишити його на Алеї героїв АТО на Краснопільському кладовищі у Дніпрі. Тепер у нього на хресті замість таблички з номером нарешті з’явилось ім’я.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...