​Відбулася епохальна подія: Захід змусить Москву повернути Крим, - відомий дипломат

Останню резолюцію Європарламенту, що пов'язала зняття санкцій з Росії з поверненням Криму Україні важко переоцінити.

 Володимир Огризко

Дуже важливо, що деокупація півострова залишається на порядку денному Європейського союзу, що чітко зазначено: ЄС не визнає цієї окупації і вважає її незаконною. Це постулати, які повинні стати дорожньою картою для всіх представників виконавчої влади Євросоюзу, повідомляють Патріоти України з посиланням на авторську колонку Володимира Огризка у «Новом времени».

Резолюція Європарламенту, що пов'язує зняття санкцій щодо Росії з поверненням Криму Україні, має велике значення, оскільки посилює наші позиції і дає чіткий сигнал усьому європейському співтовариству: точка зору ЄС не змінилася.

Завдяки цим чітким і однозначним формулюванням, думаю, мало хто в Єврокомісії ризикне порушити питання зменшення інтенсивності санкцій щодо Криму чи, тим більше, їх зняття. Навпаки, резолюція може стати приводом для посилення санкцій, оскільки ситуація з дотриманням прав людини в Криму залишається жахливою.

Тому даний документ – величезний політичний позитив. Єдиний момент, який мене в ньому розчарував, це заклик до Росії розпочати з Україною переговори про деокупацію. Мені цей заклик здається дуже наївним. Не думаю, що таку заяву можна сприймати всерйоз: не для того Російська Федерація захопила Крим, щоб його віддавати.

Вважаю, потрібно продовжувати лінію на посилення санкцій проти Росії. Для цього формат Женева+ повинен включати в себе не тільки підписантів Будапештського меморандуму, але і Європейський союз як інституцію, а також усіх, хто готовий допомогти Україні в якнайшвидшій деокупації захопленого Криму.

Сьогоднішня резолюція повинна стати першим документом, присвяченим цій темі, а за нею повинні слідувати інші – з жорсткішими формулюваннями щодо посилення тиску на РФ.

На жаль, усі формати, в яких присутня Росія, насправді є для неї лише ширмою, які дозволяють їй не розв'язувати проблеми, а продовжувати загострювати ситуацію. Тож будь-які дискусії з РФ здаються мені контрпродуктивними. Вважаю, було б значно краще, якби Захід сформував певний каталог вимог і чітко дав зрозуміти Росії, чим для неї обернеться їх невиконання. Ось це було б дійсно ефективно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...