Відкликання російських представників з СЦКК на Донбасі для України є поганим сигналом, - експерт

На думку аналітика, подібні заяви є свідченням того, що Росія хотіла б підвищити інтенсивність воєнних дій на сході України.

Ілюстрація:REUTERS

Центр з контролю і координації припинення вогню передбачений Мінськими угодами і працює в Донецькій області з 2014 року. Туди входять представники України, Росії, а також бойовики. Тому заява російської сторони про відкликання своїх представників – це продовження російської традиції в даному конфлікті, чергова спроба перекласти проблеми з хворої голови на здорову. Про це на сайті Новое время пише директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, передають Патріоти України, продовжуючи:

Проте для нас це дуже тривожний сигнал. За цим формальним приводом може ховатися намір Кремля підвищити інтенсивність конфлікту на Донбасі. А потім, посилаючись на те, що їхніх представників немає в цій спільній групі, можна спокійно у всьому звинувачувати Україну.

Мовляв, їм не дають проконтролювати ситуацію, Київ нібито позбавив їх такої можливості, і тому українські представники тепер у цьому центрі що хочуть, те й роблять. Тому для нас – це поганий сигнал. На мій погляд, подібні заяви є свідченням того, що Росія хотіла б підвищити інтенсивність воєнних дій на Донбасі.

Хоча для українських військових подібна поведінка Росії не є ні новиною, ні якимось одкровенням. Генеральний штаб України був обізнаний про такий можливий розвиток подій. Військові завжди готуються до гіршого, і не тільки до таких «подарунків» з Росії. Українські військові були давно готові і до підвищення активності диверсійно-розвідувальних груп противника, і до підвищення активності бойовиків на лінії розмежування.

У штабі АТО вже заявляють, що в останні дні бойовики активізувалися. Я пов'язую це з тим, що на носі – обмін полоненими. Тривають переговори на всіх рівнях, вони можуть бути неофіційними, можуть бути двосторонніми. І те, що ми зараз спостерігаємо, це вже звична для нас тактика Росії – підвищувати ставки під час переговорного процесу, щоб Україна пішла на поступки і прийняла їх умови.

Говорячи про прогноз того, чи відбудеться анонсований обмін полоненими найближчим часом, мені б хотілося сподіватися на краще. Але як воно буде насправді, складно говорити: у росіян стільки тарганів у голові, що за кожним просто не встежиш.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...