Відома письменниця назвала мовні квоти психологією малоросів

​Відома захисниця української мови, письменниця Лариса Ніцой підтримала ідею повного "перезавантаження" українського телепростору для відмови від російської мови в ефірі. Письменниця також розкритикувала квоти на українську мову.

"Ось як достукатися до голови "громадськості" та їх прихильників, що те, що вони вважають нормою і досягненням: "квоти" або "навчання" замість "вивчення" - насправді "психологія малоросів" і ніяке не досягнення, а програш. Ну ладно, "малороси від громадськості" по світу не їздять, як там - не знають, свої погоджувальні фантазії сприймають як досягнення, але чому ми, ми дозволяємо нам це нав'язувати ??? ", - пише Ніцой в своєму Facebook, повідомляють Патріоти України.

Письменниця також процитувала відомого продюсера Ростислава Мартинюка, який дав рецепт створення україномовного телепростору на прикладі болгарського телебачення."Болгарія - 7 млн ?? чоловік (два Києва?) Не найбагатша країна ЄС. Сьогодні погортав телепакет. Більше 30 каналів зі 100% -во болгаромовним ефіром. Два кухонних, 5 спортивних, повна озвучка National Geographic, Animal Planets, якісь менш відомі американські, три дитячих, три фольклорних, bTV в чотирьох версіях, купа новин. Серіали, ток-шоу, 395-е квартали ... Все болгарською. Уявити, що десь в одній програмі або ток-шоу змішується болгарський і сербський, болгарська й македонська, болгарська й турецька - немає, немає. Це неможливо. Тому що ідіотизм. Навіть в фазі уяви! "- зазначив продюсер.

Продюсер задається питанням - що не так в Україні?

"Може треба оголошувати дефолт українського ТБ і проводити нові конкурси на всі частоти? Перезаснувати український телепростір? Як це зробили самі болгари в першій половині XIX століття, коли де-факто грекізірований публічний, церковний, освітній та бізнес-простір "невидимої Болгарії" втопили в тотальному несприйнятті ... На все грецьке, еллінське вони говорили - ні, ні, ні. Спочатку було погано, а потім з'явилася Болгарія. І її ТВ ", - зробив висновок Мартинюк.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...