"Відразу після візиту Порошенка до Грузії": Політолог вказав на цікавий момент у позбавленні Саакашвілі громадянства

Позбавлення громадянства в ситуації, коли Саакашвілі перебуває в США, це таке "соломонове рішення", компромісний варіант вирішення проблеми опального політика в українсько-грузинських взаєминах.
Міхеїл Саакашвілі. Фото: Укрінформ.

Колишнього очільника Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі позбавили українського громадянства одразу після того, як Петро Порошенко повернувся з Грузії, однак для українського президента він не представляв жодної загрози. Таку думку висловив керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Це сталося практично відразу після візиту Порошенка до Грузії. Судячи з усього, за всієї дружності візиту президента майже напевно питання про Саакашвілі там задавали та навіть могли ставити питання про його видачу. Але видавати Саакашвілі – це був би дуже великий скандал. А позбавлення громадянства в ситуації, коли Саакашвілі перебуває в США, це таке "соломонове рішення", компромісний варіант вирішення проблеми Саакашвілі в українсько-грузинських взаєминах. Тобто він не повертається в Україну, і обидві сторони як би знімають з себе тягар проблеми Саакашвілі", – зауважив експерт.

За його словами, Саакашвілі теоретично може повернутися в Україну, але його можуть попередити про ризики екстрадиції. "Якщо він повернеться, то почнеться тяганина з визначенням його правового статусу в Україні. І це буде конфліктна ситуація. Крім того, Саакашвілі спробує розгорнути інформаційно-пропагандистську кампанію, але влітку йому буде складно підняти серйозну політичну хвилю", – підкреслює політолог.

Водночас Фесенко вважає, що з точки зору політичних інтересів Президента України не було підстав для такого рішення, оскільки, на його думку, зі своїм рейтингом Саакашвілі не представляє жодної політичної загрози для Порошенка. "Навпаки, його можна було використовувати в перспективі як конфліктний фактор і якогось "спойлера" в опозиційному таборі", – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...