Відтепер ще одна рідкісна тварина буде красуватись на металевих гривнях (фото)

Це зникаючий вид, занесений до Червоної книги України.

1 червня 2017 р. Національний банк України вводить в обіг пам’ятні монети з нейзильберу та срібла номіналом 2 і 10 гривень, присвячені рідкісному виду хижих ссавців родини Кунцевих – Перегузні звичайній, повідомляють Патріоти України.

Перегузня обирає цілинні степи, тому поширена на території Запорізької, Донецької та Луганської областей. Живе у норах, на поверхню вилазить рідко, вночі або в сутінки. Живиться дрібними гризунами, птахами та їхніми яйцями, ящірками, а також соковитими плодами і ягодами.

Серед найближчих родичів Перегузню вирізняє турботливе батьківство, участь у якому беруть обидва батьки. Перегузня – єдиний хижак фауни нашої країни, що має строкате забарвлення, що поєднує чорні, жовті, білі смуги і пляму. Цю особливість на реверсі монет підкреслено кольоровим зображенням тварини (використано тамподрук). Поруч розташовано напис – назву Перегузні латиною «Vormela peregusna».

Художники: Володимир Дем`яненко, Наталія Фандікова. Скульптори: Володимир Дем`яненко, Святослав Іваненко.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....