​Війна між активістами і чиновницько-кримінальною мафією: «Крищенко треба гнати в шию, це очевидно» – нардеп за дивну поведінку людей Авакова стосовно грального бізнесу у столиці

З 2010 в Україні діє кримінальна відповідальність за утримання грального бізнесу. Після Революції гідності ці заклади не осмілювались працювати. Однак зараз ростуть, як «гриби після дощу»

Андрій КрищенкоПатріоти України пропонують допис народного депутата Андрія Лозового стосовно недавнього скандалу з затрмання активістів, що громили нелегальні казино.

Історія із затриманням Олеся Вахнія, який вже на волі, та інших активістів під час спроби закриття незаконного грального закладу в Києві дуже показова. І вчергове підтверджує загальновідомі речі.

Далі просто факти, а логічний зв'язок ви побачите самі:

1. В столиці постійно виникають сутички між активістами і охороною гральних закладів, які заборонені законом з 2009 року, а з 2010 - діє кримінальна відповідальність завдяки змінам до статті 2032 кримінального кодексу.

Але чомусь Київська поліція на чолі з Андрієм Крищенком нині має претензії до тих, хто замість неї виконує її роботу - припиняє роботу ігрових притонів. А до тих, хто порушує закон, займачись гральним бізнесом і калічачи людські долі - ніяких претензій нема. Більше того, по факту Київська поліція їх на ділі захищає.

2. Влітку минулого року в центрі Києва на Хрещатику, біля Печерського райсуду, тітушками з банди тушки Сергія Мельничука був скоєний напад на народних депутатів Ігоря Мосійчука та мене, а також командира батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта. Відбулося це в присутності понад сотні (!!!) озброєних правоохоронців (які не проявили жодної реакції), начальника Шевченківського районного управління нацполіції Германа Приступи. Більше того, був присутній особисто і спокійно спостерігав за цим злочином ...начальник Київської міської нацполіції, полковник Андрій Євгенович Крищенко. До речі, згаданого вище Приступу Крищенко привіз із собою з Горлівки (як і багатьох інших) - це так, деталь для повноти картини.

Все це було зафіксовано камерами понад десяти каналів, є купа свідків, слідчо-оперативна група опитала ряд людей включно зі мною за годину після цього, зафіксовані порізані шини і купа вм'ятин на машині, на якій ми звідти, дякувати Богу, уїхали.

...Пройшло понад півроку. Як ви думаєте: скільки зловмисників було затримано за публічний напад на народних депутатів із ножами в центрі столиці у присутності т.зв. правоохоронців і журналістів? ЖОДНОГО! Пройшло понад півроку - і жодного затриманого. Зате громадських активістів, які боряться із незаконним гральним бізнесом - затримують чи не щотижня.

Отак працює в Києві #моя_нова_поліція на чолі з Крищенком.

3. Зверніть увагу, фактично всі ці ігрові заклади, з вимогою закриття яких туди приходять патріоти, з'явилися буквально за останній рік. Після Революції гідності - вони не працювали! Але зараз вони ростуть, як гриби після дощу, і начальник Київської поліції Крищенко разом із Приступою та іншими начальниками районних управлінь ніяким чином не перешкоджають відкриттю гральних закладів. Коли ці притони вже функціонують - не закривають їх. А коли закривати гральні зали приходять громадські активісти - б'ють їх та затримують.

Звертаюсь до членів профільного Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

Володимир Соляр, Игорь Котвицкий, Владислав Бухарєв, Антон Геращенко, Юрій Мірошниченко, Евгений Дейдей, Ігор Мосійчук, Віталій Купрій, Павло Костенко з пропозицією негайно, вже на найближчому засіданні, 18 січня 2017 року, розглянути питання про відповідність займаній посаді начальника Головного управління Національної поліції в місті Києві, полковника Крищенко Андрія Євгеновича.

***

Те, що Крищенко треба гнати в шию - очевидно. І погоджуюсь із думкою, що якби у нього була офіцерська честь - Андрій Євгенович сам би пішов у відставку після подій у Княжичах, адже несе за них ПЕРСОНАЛЬНУ відповідальність. Оскільки Крищенко особисто здійснював координацію цієї спецоперації, внаслідок чого загинули люди - його ж співробітники. Про це свідчать матеріали розслідування. Себто саме Крищенко докерувався до того, що поліція постріляла поліцію...

***

P.S. Особисто зайнятися розслідуванням нападу, згаданого у пункті 2, мені обіцяли, "чесно" дивлячись в очі, той же Крищенко і тодішня керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе. Палець об палець не вдарили. Пані Хатія, зрештою, пішла з посади, але, на жаль, не забрала Крищенко з собою. А було б непогано.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...