Війна на Донбасі та новий президент Франції: Чи варто очікувати сюрпризів? - Арестович

На думку аналітика, політика у Європі щодо Донбасу радикально не зміниться. Ні у Франції, ні в Німеччині немає такої політичної культури, яка дозволяє радикально міняти точку зору.

Олексій Арестович. Фото:uapress.info

Позиція Франції та Німеччини щодо війни на Донбасі не піддасться радикальним змінам після зміни влади в цих країнах. Таку думку Обозревателю висловив аналітик Олексій Арестович, зазначають Патріоти України.

"Я вас запевняю: політика щодо Донбасу радикально не зміниться. Ні у Франції, ні в Німеччині немає такої політичної культури, яка дозволяє радикально міняти точку зору. США - це та країна, де можна радикально міняти точку зору, що Трамп і зробив. Але ви бачите, з якими проблемами і скрипом йому це вдається", - сказав він.

"Чи це означає, що Європа продовжить свою стару добру пісню про дотримання Мінських угод?" - запитали в експерта. "Так. При будь-якому новому керівництві очікувати сюрпризів там не треба, сюрпризи треба очікувати хіба що з боку Москви. А так буде те ж саме - з більшим чи меншим ступенем залученості, з більшим чи меншим ступенем риторики. Але політична логіка буде та ж, тому що основна ставка Європи - на стабільність. З її політичного поля давно викинуті ті, хто можуть діяти радикально", - переконаний Арестович.

Експерт також спробував висловити прогнози щодо дії Кремля в подібній ситуації. "Вони проведуть переговори з європейцями, з'ясують окремі нюанси і акценти, і після цього приймуть план. Але він буде невеликий, не стратегічний", - відповів аналітик.

Він запевнив, що "їхні цілі залишаються незмінними: залежність України від Росії, недопущення її в ЄС і НАТО". Але в Кремлі "воліють планувати і діяти на невеликі терміни - до місяця. Тому що сильно змінюється кон'юнктура в світі - в Україні, в Росії, в Європі, на Донбасі", - додав Арестович.

Він також вказав на проблему, з якою зіткнувся Кремль в ситуації наявності "занадто багатьох криз, що відбуваються одночасно". "Російська централізація має дуже суттєву перевагу, коли треба вирішувати завдання по одному об'єкту, але коли таких об'єктів стає кілька - Європа, Україна, КНДР, Сирія - вони просто не встигають приймати рішення. Один центр прийняття рішень не встигає обробляти інформацію і вчасно реагувати" , - констатував аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...