"Військовослужбовці 14-ї механізованої бригади передали пламєнний привіт артилеристам російсько-окупаційних військ": Мережі потішило жартівливе зведення від АТОшника

Бійці розуміють, що не усі їхні дії мають потрапляти у зведення штабу АТО, однак через це вони у очах пересічних українців виглядають як маленькі хлопчики, яких биють дворові хулігани.

У зоні АТО. Фото: Преса України.

"Я всегда не очень то понимал, зачем существуют "зведення зі штабу АТО". Ну, те самые, в которых перечисляется, сколько раз и чем именно по нашим ввалили сепары, и кто из наших пострадал. Потом, в армии уже понял, чем именно они мне не нравятся", - написав учасник АТО Мартин Брест на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Пятьдесят процентов страны смотрит телевизор и живет им. А по телеку - обычно про то, как именно нас накрыли вчера, сегодня, и как именно дворовые хулиганы еще раз побьют нас завтра. Позиция прекрасного, доброго и умного героического украинца - но терпилы, как ни крути.

Еще сорок процентов - вообще не обращают на войну внимания. Им пофигу. Ну и ладно.
Десять процентов (я оптимистичен, да?) - это военные и околовоенные (неравнодушные) люди, которые с недоумением и злостью плюются, услышав это зведення. Потому что в этих зведеннях нет главного - наших ответных действий. Опять нас бьют, а мы якобы терпим. Действий наших, правда (понимаю я моим недалеким сержантским мозгом), и не должно быть в зведеннях, так как мы, по официальной позиции, стараемся не открывать огонь в ответ на "провокаційні обстріли з боку бойовиків". Но, знаете, иногда просто хочется в суточном отчете штаба АТО услышать такое:

Зведення прес-центру штабу АТО
станом на 18.00 17 грудня 2016 року

"Ніч у зоні проведення АТО пройшла не спокійно. Окупанти з мінометів різних калібрів вели вогонь по Красногорівці, Павлополю, Лебединському, Широкиному." У відповідь, дотримуючись режиму невідповідання на провокаційні обстріли, наши військові не відповідали аж ніяк на усіх зазначених напрямках.

"Водяне було обстріляно зі 152 та 122 міліметрової артилерії. "

У відповідь морські піхотинці, що боронять цю позицію, дуже засмутились. І засмучувались ще дві с половиною години, аж поки один командир батальона не сказав "Годі, стволи перегрієте, недоліки, залиште щось на завтра! Все, я сказав, все!"

"З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Талаківка, Павлопіль, Старогнатівка та Широкине "

У рамках дотримання наказів та вимог керівних документів ВОПи та РОПи у означених населених пунктах обладнані таким засобом укриття, як плодюча українська земля. За два роки командирський наказ "копай глибше, пєхота, бо у відпустку не поїдеш" військовослужбовцями виконувався сумлінно та наполегливо. Так, під Старогнатівкою у наявності і повністю отстроєні основні та запасні позиції для батальону (!). Тому той кулеметний обстріл нікому спати не заважав.

"На Луганському напрямку з мінометів і гранатометів російсько-окупаційні війська вели вогонь по Троїцькому та Станиці Луганській. По Новозванівці окупанти стріляли з протитанкових керованих ракетних комплексів. "

Військовослужбовці 14 механізованої бригади передаюсь пламєнний привіт артилеристам російсько-окупаційних військ та просять передати їм, що позиції Збройних Сил України не мінялися вже два роки, і так пр@їбати на два кілометри і зафігачить по полю можуть тільки повні дебіли.

"По Невельському, що на Донецькому напрямку вогонь вела 122 міліметрова артилерія. "

Артилерісти Української Армії, а саме командир дивізіону 152мм САУ, просить поставити сэпарам пісню "Шумєл камиш, дєрєвья гнулісь" та дякує їм за можливість тимчасово та обгрунтовано припинити заповнення військового документа "Акт закріплення військової техніки..." та негайно відпрацювати з особовим складом заняття "контрбатарейна бороться у зимових умовах, або "у кого пушка дліннєє".

"Загалом зафіксовано 21 обстріл."

У результаті українськи військові не відповіли 27 разів. Вони не відповіли би і 28-й, але настав час проведення вечірньої перевірки".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...