Віряни в захваті: У Неаполі після довгого очікування знов відбулося чудо Святого Януарія

Про те, що засохла кров святого, запаяна в спеціальну капсулу, стала рідкою, під час урочистої меси оголосив кардинал Крешенціо Сепе.

Фото: news.vash.ua

У Неаполі відбулася знаменна подія. Чудо Святого Януарія, відоме з кінця XIV століття, в черговий раз після довгого очікування явило себе в Кафедральному соборі Неаполя, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ми повинні подякувати Господу, який показав своє милосердя, дружелюбність і доброзичливість через заступництво нашого Святого Януарія", - заявив кардинал.

Засохла кров, яка вважається кров'ю покровителя Неаполя, стає рідкою тричі на рік: 19 вересня, коли віряни прославляють великомученика, 16 грудня, коли неаполітанці відзначають річницю чудесного порятунку від виверження Везувію в 1631 році, що сталося завдяки заступництву святого, і, нарешті, у першу суботу травня, коли святкується численні переміщення святих реліквій. В цей день в центрі Неаполя відбувається яскрава хода.

Було висунуто ряд наукових теорій, що пояснюють походження цього феномена, але самі неаполітанці продовжують вірити і сподіваються, що Святий Януарій ніколи не залишить в біді жителів міста.

Відзначимо, що святий Януарій - мученик IV століття, єпископ неаполітанський, який постраждав під час гонінь римського імператора Діоклетіана. Храм, де зберігаються його мощі, був споруджений у XIII столітті.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...