"Влада імпотентна. Ми стоїмо над прірвою," - екс-командир полку "Азов" Білецький

Об'єктивно українці стоять перед прірвою в соціальному, військовому, державному плані.

Андрій Білецький. Фото: УНІАН.

Українська влада не здатна завершити конфлікт на Донбасі та змінити життя країни. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua заявив перший командир полку "Азов", народний депутат Андрій Білецький, передають Патріоти України.

"По-перше, українська влада абсолютно імпотентна. Куди їй воювати? Подивіться на новий Кабмін. Ми маємо країну в часи війни. Згадайте часи арабо-ізраїльських серйозних протистоянь. Згадайте Кабінет міністрів Ізраїлю. З кого він складався? З вчорашніх терористів, військових. У всіх сферах життя. Кого ми вибрали в Кабмін? Це ж показник того, чи збирається влада взагалі щось відстоювати. Це Кабмін бізнесменів, договорняків, вінницьких хлопців, незрозумілих людей - бариг. Вони можуть торгувати, але не можуть воювати принципово. Війна - це ж не тільки танки, гармати і так далі. Путін вів давно з нами війну. Інколи холоду, інколи гарячу.

По-друге, навіщо Донбас Петру Олексійовичу? Що, він справді душевно вірить, що соборність і цілісність України для нього святі слова? Святі слова - "я гарант-майор". Навіщо в такому разі утримувати цей Донбас? Це проблема, конфлікт з Росією і так далі. От зараз для них всіх, для влади, як така унікальна ситуація: з одного боку є загроза з боку Росії, яка тримає патріотичну громадськість в узді в прямому сенсі, тобто "Нічого не кажи, тому що ти розхитуєш човен. Нічого не кажи, бо каже тільки російська агентура або рука Кремля". Ситуація ідеальна. З одного боку є на чому пилити величезний військовий бюджет, з іншого є військова загроза, яка не дає виплеснути внутрішню напругу в країні. Так і треба заморозити, хай буде. Все чудово. Так влада буде триматися довше. У разі чого можна звинуватити будь-яку опозиційну діяльність в тому, що вона є "п'ятою колоною", і ввести, наприклад, військовий стан".

На думку Білецького, зараз у владі немає людей, яким довірятиме народ. "Люди кинуті напризволяще. Довіри до влади нема, то вони не вірять, що завтра буде краще. Це не Черчіль, який може сказати: "Давайте підтягнемо пояси та переживемо важкі часи заради Британії". Тут нема осіб у владі, яким повірять. Народ плюне на телевізор в такому випадку.

Система справді була зламана, - каже Білецький. - Не можуть встановити "модель Януковича". Але вони всі пташенята "гнізда Кучмова": Петро Олексійович, Янукович. Для них "кучмізм" 2001-2003 років - це ідеальний режим влади: трохи демократія, трохи свобода слова, все між своїми, все нормально, ментів всі бояться, менти бояться СБУ, суди підконтрольні. Безумовно, це для них ідеальна модель. "Ми йдемо в Європу". А що взагалі будується? Балканію, Британську імперію, Румунію, Польшу ми будуємо? Яка модель? Ми навіть парламент не можемо збудувати.

Президент сказав: "Нам потрібні мажоритарники", зараз кажуть: "Нам не потрібні мажоритарники, нам потрібна пропорційна система". Вони навіть в таких великих основоположних речах не можуть виразне щось сказати. Пливуть за течією. Кожна українська влада буде хотіти таку модель, бо вона ідеальна. Не треба демонізувати тільки президента, це ж вся команда. Навіщо вона йде? В ідеалі - стояти при такому болоті, яке було при Кучмі".

Перший командир "Азова" вважає, що не треба чекати на третій Майдан. "Я не очікую від нинішньої влади нічого. Головне, щоб вони за час свого правління не знищили країну. Але не буду позитивним пророком. Не варто думати, що це може закінчитись якимось Майданом, докорінними змінами і так далі. Все суспільство повинно чесно побачити ситуацію. Об'єктивно ми стоїмо перед прірвою в соціальному, військовому, державному плані. Її треба бачити. Треба розуміти, що просто не буде. Потрібно повністю ламати стару систему і будувати нову країну. По-іншому ніяк. Це вже не підлатаєш або не пофарбуєш. Це руїни у прямому сенсі слова".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...