Влада пропонує платити за вихід на пенсію

На пенсію можна буде вийти раніше, якщо заплатити

Влада пропонує платити за вихід на пенсіюПенсійна система в Україні після реформи може спиратися тільки на страховий стаж.

В Україні можуть перейти до обліку страхового стажу при виході на пенсію з можливістю доплати за роки, яких бракує. Про це йдеться в проекті пенсійної реформи, який представив глава Мінсоцполітики Адрій Рева, передає прес-служба уряду.

Міністр запропонував запустити це нововведення з 1 січня 2021 року. "Тобто, підтверджений в нашій базі даних, стаж відстежується з 1 липня 2000 року. Для виходу на пенсію в 60 років у людини повинно бути 20 років страхового стажу: за період з 1 липня по 31 грудня 2020 року", - розповів Рева.

І загальний стаж для чоловіків повинен складати 35 років, для жінок - 30 років.
"Якщо ж у людини не набирається страхового стажу в 20 років, але вона становить більш як 15 років, такий громадянин зможе вийти на пенсію в 63 роки. Якщо у нього менше 15 років страхового стажу - в 65 років", - розповів міністр.

Рева пояснив, як можна вийти на пенсію раніше - заплатити внески за роки, яких бракує.
"Скажімо 1 січня 2021 року у вас не вистачає 10 років страхового стажу. Значить, вам необхідно доплатити внески за 120 місяців і отримати свій страховий стаж. Припустимо, з січня 2017 року мінімальна заробітна плата зросла до 3200 гривень. Єдиний соціальний внесок - 22 відсотки буде складати 704 гривні на місяць... Вийде близько 84 тисяч. Заплати - і виходь на пенсію в 60 років", - заявив міністр.

У меморандумі про співпрацю між Україною та МВФ говориться про необхідність до кінця грудня 2016 року вжити закон про пенсійну реформу. Сама реформа повинна передбачати поступове підвищення пенсійного віку в Україні.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: