Влада змінюється: "В Дамаске российские военные проводят массовые аресты среди асадовской проиранской номенклатуры и военных", - військовий експерт

У зв'язку із виводом Іраном своїх "інтернаціоналістів" із Сирії, росіяни та асадівці роблять зачистку людей свого союзника.

Російські військові у Сирії. Фото: соцмережі.

Військова поліція Росії в сирійському Дамаску почала масово заарештовувати проіранську номенклатуру, в тому числі, військову. Про зачистку Кремлем в Сирії свого союзника повідомив російський військовий експерт, що спеціалізується на Близькому Сході, Ель Мюрид у своєму ЖЖ, передають Патріоти України.

Він звернув увагу на те, що останнім часом з'явилася інформація про арешт військовою поліцією РФ радника диктатора Башара Асада, якогось Бейтіна Шаабана, а також командувача розвідкою ВПС Сирії Джаміля Хассана. Вони відомі проіранською позицією. Крім того, росіяни почали захоплювати важливі об'єкти інфраструктури Сирії: Центробанк, урядові будівлі, редакцію держтелебачення, аеропорт, авіабазу та інше.

"Ситуация один-в-один напоминает мероприятия перед вводом войск в Афганистан, когда точно так же зачищалась номенклатура одной из афганских противоборствующих группировок, а советская администрация сделала ставку на другую… Похоже, решено нырнуть в этот нужник с головой", - зазначив Мюрид.

За даними експерта, Росія хоче провести військову операцію в сирійському місті Дераа в тому регіоні. Згоду на це вже дав Ізраїль, але з умовою, що іранців там не буде. Якщо РФ порушить дане слово, то ЦАХАЛ розбиратися не буде і влаштує прочухана не тільки іранцям, але і росіянам.

"Пока причиной затягивания сроков проведения карательной экспедиции в Дераа называют необходимость зачистить от ИГИЛ район стыка провинций Кунейтра и Хомс, но ИГИЛ - это такая палочка-выручалочка, которую всегда вытаскивают из мешка, когда нужно прикрыть что-то другое", - пояснив Мюрид.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...