Воєнний експерт розказав, як змусити Росію відступити на Донбасі

Росіяни повинні особисто відповідати за припинення бойових дій.

Дмитро Тимчук. Фото: www.rbc.ua.

Щоб змусити Росію відступити в її агресії на Донбасі, необхідно укласти нову угоду, в якій чітко буде прописана її відповідальність за війну. Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Минск-2 не работает. Зачем пытаться воскресить мертворожденное дитя? Самая главная проблема Минска-2 — это отсутствие всяческой ответственности за срыв договоренностей. Поэтому они и не действуют. Нужно учесть, на какие грабли мы уже наступили, и пытаться не наступить на них еще один раз. Надо составлять новые договоренности, где должна быть четко прописана ответственность сторон", — вважає він.

"Составляется ряд условий, которые являются неприемлемыми как для России, так и для Украины. Например, для Украины это может быть закрытие программы финансирования МВФ, а для России — ужесточение санкций в виде отключения от международной банковской системы. После этого необходимо прописывать, сколько времени дается для выполнения того или иного пункта. Если пункт не выполняется в срок, начинают действовать санкции", — запропонував Тимчук.

"Вообще, если внимательно перечитать текст Минских соглашений, становится ясно, что они составлены полностью в интересах России. На бумаге Донбасс является частью Украины, но в реальности Украина его дотирует, а сам регион контролируется Москвой. Заставить Россию переписать эти соглашения так, чтобы они соответствовали украинским интересам, будет очень сложно. Но я думаю, что под давлением Запада Россия бы на это пошла. Другого выхода у нее не будет", — додав військовий експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...