"Война продолжается, где-то под Донецком гибнут наши ребята... Помните об этом", – волонтер

Серед бойовиків поширюються чутки про наступ ЗСУ, що підтримує у них готовність обстрілювати позиції наших військових та вдаватися до інших підступних дій.

Авдіївка після нічного обстрілу. Фото: Укрінформ.

Відомий волонтер Роман Донік розповів про подробиці важкого нічного обстрілу Авдіївки, зазначивши, що терористи знову займаються провокаціями. Як пише він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, бойовики використовують одну й ту саму 122 мм зброю, передають Патріоти України.

"Ночью, несколькими залпами батареи 122мм орудий, была обстреляна Авдеевка (по жилому сектору тоже), после этого сразу развернувшись обстреляли Донецк. По Авдеевке умышленно били по мирнякам. По Донецку, скорее всего тоже. Какую то подлость готовят. Так всегда было за эти два года. Перед подлянкой идет ряд провокаций и вбросов.

Готовят картинку и "общественное мнение" для московии. За несколько месяцев это самая масштабная провокация по количеству задействованных артиллерийских стволов запрещенного калибра для огня на две стороны. Нужно понимать, что перемещение такого калибра, просто неконтролируемыми боевиками невозможно. Да и не осталось там уже неконтролируемых", - написав Донік.

Крім того, він зазаначив, що ватажки терористів постійно брешуть про провокаційні обстріли нібито з української сторони, а ці фейки охоче підхоплюють і наші журналісти. Два останні тижні бойовики знаходяться в змішаних почуттях: їх керівництво постійно заявляє про те, що ось-ось українська армія буде наступати. В районі Авдіївки ЗСУ нібито готують застосування бойової авіації. Мовляв, літаки перефарбують, додадуть російські розпізнавальні знаки і завдадуть потужного авіаудару, зазначає Донік.

Фантазії сепаратистів не мають кордонів. Для того, щоб "здійснити провокацію", ЗСУ навіть повинні "залучити журналістів ВВС". Якби не обстріли на дві сторони, все говорило б про те, що маргінали і покидьки з "ДНР" сидять в страху. Крім цього, Роман Донік додав, що українські захисники готові до будь-якого повороту подій, адже за 2 роки вже виробили витримку.

Волонтер додав, що українські журналісти і політики повинні не забувати, що в країні йде війна, і українські військові захищають Україну для того, щоб люди могли спокійно спати. У свою чергу, інформація про події на фронті повинна подаватись гранично об'єктивно.

"Война продолжается. Она идет каждый день и особенно каждую ночь. И для того чтоб мы о ней не вспоминали и не думали, где под Донецком гибнут наши ребята. Помните", - підкреслив волонтер.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...

Потрібно оприлюднити списки тих, хто виїхав за кордон і не повернувся без належних підстав, та ввести для них 10-кратний довічний військовий збір, - Юрій Луценко

понеділок, 29 квітень 2024, 0:15

"Про ухилянтів. Сьогодні повернувся від своїх із фронту. Ситуація критична. І не тільки через нестачу зброї. Некомплект у військах - величезна проблема. Тому жодного доброго слова про ухилянтів не можу сказати", - пише політик та громадський діяч Юрій ...