Вони загнали себе у пастку: як намагаються вижити Захарченко і Плотницький, - політолог

Виконання Мінських угод для ватажків терористів - це гострий ніж і після відновлення контролю України на кордоні вони стануть ніким - їх політична кар'єра буде закінчена.

Ватажки терористів Захарченко і Плотницький. Ілюстрація:uapress.infoВатажки так званих "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий загнали себе в пастку через те, що їм потрібно постійно підтримувати перед своїм населенням ілюзію війни, інакше люди почнуть вимагати від них якщо не поліпшення життя, то, як мінімум, повернення до колишніх стандартів. Про це у своїй колонці для Нового времени написав російський політолог Дмитро Орєшкін, зазначають Патріоти України.

За його словами, в "ДНР" ця стратегія може застосовуватися необмежено довго, як у Північній Кореї, яка постійно "воює зі Сполученими Штатами" і "скидає на них море вогню".

"Це цілком передбачувано і неминуче. Питання тільки в тому, коли жителям Донецька набридне, нарешті, ковтати цю порожню наживку. Жителям України слухати відмовки про війну вже набридло - їх цим уже не розведеш і словесною боротьбою не захопиш. А для керівництва "ДНР" це життєво необхідно: щоб зберегти владу, їм життєво необхідно підтримувати військову напругу на кордоні. Виживати же ж треба якось", - зазначив політолог

Звідси, за словами Орєшкіна, і напруга на кордоні: виконання Мінських угод для ватажків терористів - це гострий ніж і після відновлення контролю України на кордоні вони стануть ніким - політична кар'єра закінчена, їм доведеться тікати до Росії і перетворитися на лузерів-іммігрантів, які були великими начальниками, а стали біженцями.

"Тому бойовики підштовхують Москву до жорстких дій. Самій же Москві вони вже до смерті набридли - годувати вона їх не збирається, а якби й збиралася - не може; тому й прагне їх позбутися", - підкреслив Орєшкін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...