Хіти тижня. Через відчай: Чому Путін пішов на загострення із Україною, - політолог

В умовах мирного розвитку рейтинг президента РФ швидко падає.

Рейтинг Володимира Путіна за останніми соцопитуваннями в Росії впав на 20%. Тому на ескалацію конфлікту з Україною він пішов в умовах відчаю. Президент РФ намагається демонструвати сильну політичну позіцію, пише в блозі російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України.

"В умовах мирного розвитку рейтинг Путіна падає. Тиждень тому Левада-центр опублікував дані опитувань. В цілому підтримка Путіна знизилася відсотків на 20. Якщо говорити про президентський рейтинг, то показник готовності голосувати за Володимира Путіна на виборах, якби вони відбулися в найближчу неділю, з'їхав з 53% до 40%", – зазначає Орєшкін.

На думку політолога, це закономірне явище. Адже економічна ситуація в Росії не поліпшується, ціни ростуть, доходи падають, людей дуже сильно дратує пенсійна реформа. "У Путіна в руках немає можливостей поліпшити економічну ситуацію. Навіть якщо він зробить правильні і конструктивні кроки з точки зору економіки, вони дадуть про себе знати не раніше, ніж через 2-3 роки. І не факт. А Путіну потрібна підтримка вже сьогодні", – пише Орєшкін.

Тому він намагається демонструвати сильну політичну позицію тим політикам і гравцям на російському внутрішньому ринку, які на нього орієнтуються. "Якщо він покаже слабину, то в елітних групах почнеться розбрід і хитання, почнуть думати, що Путін завів країну в глухий кут. Щоб такі настрої припинити, Путін намагається використовувати старі методи", – отмечает публицист .

Політолог зазначає, що у російського президента були три всплески популярності і всі три були пов'язані з військовими історіями. "Війна в Чечні, війна в Грузії, війна в Україні. І ось Путін вже в четвертий раз намагається увійти в одну і ту ж воду в надії, що пряме загострення з Україною забезпечить йому консолідацію населення і підтримку в штучно створеній ситуації. Це коли ти або з українцями чи з росіянами. Ясно, що більшість буде з ним. Ну, подивимося через тиждень-два в що це виллється. Але по-моєму, підтримки не буде", – пише політолог.


Джерело: Обозреватель

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....