Вова-поштальйон: "Перемирие в Сирии развенчало миф о Путине как серьезном международном игроке и превратило того в курьера", - Портніков

Американці, які бачать нерішучість Путіна, просто використовують його для досягнення власних цілей.

Путін вже не намагається "налякати Обаму"? Фото: uapress.info.

"Ситуація з перемир'ям в Сирії розвінчала міф про Путіна, як серйозного міжнародного гравця і перетворила російського президента на міжнародного кур'єра. Телефонна розмова президента Росії Володимира Путіна з його американським колегою Бараком Обамою щодо припинення вогню в Сирії відбулася практично відразу ж після того, як міністр оборони Росії Сергій Шойгу повернувся з Тегерана", - написав Віталій Портніков у своїй статті для сайту espreso.tv, передають Патріоти України.

Візит був, зрозуміло, оформлений в якості продовження "плідного російсько-іранського співробітництва". Але варто нагадати, що і Росія, і Іран - головні союзники режиму Асада. Причому якщо Росія бомбардує позиції противників диктатора, то Іран на його боці воює. А це зовсім не одне і те ж.

Кілька днів тому виявилося, що Асад аж ніяк не збирається дослухатися до російських пропозицій про перемир'я. Отже, девальвується основна цінність Путіна як рівноправного учасника "міжнародного концерту" - якщо Путін не може вплинути на Асада, так про що з ним розмовляти? Виходить, що це не Путін використовує Асада для доказу свого впливу, а Асад - Путіна для боротьби зі своїми супротивниками.

І тоді розлючений Путін посилає Шойгу до аятолл. Тому що аятолли справді можуть впливати на Асада. У них там - корпус вартових Ісламської революції і "Хезболла". Якщо буде необхідно - знайдуть сирійським алавітам іншого Асада.

Шойгу досягає результату. Або йому так кажуть в Тегерані. І тоді Путін телефонує Обамі і, по суті, звітує перед ним, що завдання виконане і перемир'я забезпечено. Це перемир'я потрібне американцям, тому що воно зупиняє знищення Асадом оппозіційних військ і виключає можливість переростання конфлікту в більш повномасштабну війну за участю контингентів декількох країн. І воно потрібне Путіну - тому що він явно не прагне вплутуватися в серйозний конфлікт із Туреччиною і Саудівською Аравією.

Але виходить, що американці, які бачать цю нерішучість Путіна, просто використовують його для досягнення власних цілей. І для переговорів з Іраном, з керівництвом якого вони самі не хочуть - або дійсно не можуть - виходити на контакт для підтвердження "статус-кво" в Сирії.

І тоді в ролі емісарів Білого дому виступають...так-так, Путін і Шойгу. І Путін навіть не вважає, що потрібно це приховати - він радісно телефонує до Обами і рапортує по телевізору. "Служить бы рад, прислуживаться тошно!". І навіть прочуханка Донбасом його цього разу не лякає, він просто звично про неї не згадує. Ось, власне, і весь Путін - незрозумілий герой нашого часу, якому просто хочеться бути корисним Білому дому.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...