"Вплив регіоналів в Луганській області ніколи не зменшувався. Вони не піднімають голову, бо й не опускали її", - журналіст про вбивство Самарського

Як відомо, вбитий депутат активно протистояв місцевому представнику від "Опоблоку" Буткову.

Сергій Іванов. Фото:Детектор медіа

Убитий глава фракції міськради Сєвєродонецька від БПП "Солідарність" Сергій Самарський активно протистояв місцевому депутату від Опозиційного блоку Ігорю Буткову. Про це заявив в коментарі виданню Гордон журналіст Сергій Іванов, передають Патріоти України.

"Регіонали не піднімають голову - вони її і не опускали. Їх вплив в Луганській області ніколи не зменшувався, навіть після початку війни. Вони контролюють цю територію. Самарський боровся з Бутковим і був на межі успіху. Причому тут мова йшла не тільки про політичне опонування. Самарський готував процедуру щодо зняття Буткова з посади і часто звертався до правоохоронних органів у зв'язку з тим, що останній відмивав гроші. Наприклад, був накритий його конвертаційний центр. Тобто активність Самарського наносила болючі удари по Буткову" , - зазначив журналіст.

Він не виключає, що протистояння Самарського і Буткова могло бути використано третіми особами.

"У ході протистояння Самарському та активістам Бутков засвітився не в кращому світлі. І ясна річ, що керівництву "Опоблоку" не потрібні люди, які себе скомпрометували. Тому зараз всі мої джерела одностайно вказують на Буткова. Це ж підказує і логіка. Основна версія вбивства, яку розглядають правоохоронці, така ж. Однак стверджувати напевно, що він причетний до вбивства Самарського, я не можу. Зрештою, війною між ними могли скористатися і треті особи", - підкреслив Іванов.

Самарського вбили увечері 2 листопада. Йому було 55 років. У 2012 році він був обраний до Верховної Ради від партії "Батьківщина". На позачергових виборах 2014 роки не пройшов до парламенту як самовисуванець. У 2015 році Самарський був обраний депутатом Сєвєродонецької міськради за списком Блоку Петра Порошенка "Солідарність", з липня 2017-го обіймав посаду радника мера міста.

Колишня в.о. голови Луганської обласної адміністрації Ірина Верігіна заявила, що в 2014 році Самарський потрапив в полон до бойовиків "ЛНР".

Спікер Головного управління Національної поліції в Луганській області Тетяна Погукай повідомила, що за фактом вбивства Самарського відкрито кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство.

Заступник мера Сєвєродонецька Григорій Пригеба заявив, що у вбитого було протистояння з місцевим депутатом від "Опозиційного блоку" Ігорем Бутковим, і злочин, ймовірно, носить політичний характер.

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що правоохоронці розглядають три оперативні версії вбивства: політична діяльність, розбій, бізнес.

3 листопада стало відомо, що неподалік від місця вбивства Самарського знайшли тіло ще одного чоловіка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...