"Вселенська приреченість в очах... Онищенко більше залякали, ніж підготували", - експерт з ораторської майстерності щодо відеоінструктажу біглого "решали" Верховної Ради

Юрій Борисов

Днями в мережу виклали фрагмент відео, на якому народного депутата Олександра Онищенка інструктують, що говорити, і як відповідати на питання.

Як тренер, який провів сотні занять з політиками з підготовки їх до інтерв'ю, можу сказати, що, судячи з цього відео, граблі, на які свого часу наступали Добкін і Тимошенко, залишилися на місці, і політики дружно продовжують по ним топтатися. І Онищенко не виняток.

Якщо ви політик, зараз читаєте ці рядки і не хочете, щоб на вас зливали подібний компромат, запам'ятайте просте правило. Ніколи не репетируйте безпосередньо в студії перед інтерв'ю. До студії ви приїжджаєте вже з готовим текстом і у відповідному психологічному стані. А репетирувати можна десь в окремій закритій кімнаті, після чого все відзняте відразу ж видаляється з відеокамери. Якщо все ж довелося репетирувати безпосередньо в студії перед зйомкою, подбайте про те, щоб відео зі всіх камер було передано Вам або видалено.

Що можна сказати про сам інструктаж? Впадає в очі декілька моментів.

1. Вселенська приреченість в очах Онищенко. На відео ми бачимо налякану людину, якій явно незатишно від того, що з ним зараз відбувається. Закушування й облизування губ, суєта в рухах, дискомфорт, спітнілі пахви, чухання носа, обличчя, вух - ознаки схвильованої людини, яка не отримує задоволення від того, що відбувається. У тілі є постійні подразники, на які переноситься увага оратора. Це загрожує тим, що слухач йому не повірить, і навіть не додивиться до кінця. Немає такої аудиторії, якій би подобався виступ оратора, що мріє при цьому опинитися в іншому місці. Онищенко в даному випадку я б рекомендував уявити той ідеальний результат, до якого він прагне, і з думкою про результат знімати своє інтерв'ю.

2. В інтернеті це відео вже назвали «Інструктаж ФСБ». Не беруся стверджувати щодо ФСБ, але те, що це саме інструктаж, причому по донесенню чужих меседжів - видно неозброєним оком, як і те, що ідея цього інструктажу також належить не Олександру. Придивіться до Онищенка: якщо вам тільки що сказали якийсь меседж, і ви його тут же скажете перед камерою, в першому виконанні він буде виглядати нещиро. Перш ніж щось говорити на камеру, мало почути цю фразу від консультанта, її потрібно кілька разів промовити вголос, можна навіть самому собі, і тільки тоді цей текст стане Вашим на підсвідомому рівні.

3. Зверніть увагу на фрагмент, де консультант інструктує Онищенко заявити про те, що йому погрожують люди Порошенко і додає: «Якщо з вами щось станеться, це відео буде доказом, що це їх рук справа». У цей момент очі Онищенко спочатку пильно дивляться на мовця, а потім починають озиратися навколо. Це свідчення страху. З одного боку це жива емоція, з іншого - виникає відчуття, що Онищенко тільки зараз дізнався, що його життю загрожує небезпека.

В цілому з точки зору підготовки людини до інтерв'ю, залишилося враження, що «інструктор» більше залякав Олександра Онищенка, ніж підготував його. Таких ораторів аудиторія більше починає жаліти, ніж вірити їм.

Автор: Юрій Борисов

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...