Всюди мусять бути, впевнений нардеп: "Почему-то НАБУ считает, что они – святые люди, и среди них нет коррупционеров", - Вінник

Цікава логіка типового парламентарія: складні конкурси, тотальний відбір не можуть забезпечити новонароджену структуру чесними картами. А може справа у світогляді типового парламетарія, котрий не уявляє, що життя може бути інакшим?

Іван Винник. Фото: youtube.com.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Іван Вінник сумнівається, що серед співробітників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) немає корупціонерів. Про це він заявив в коментарі виданню "ГОРДОН", передають Патріоти України.

"Я удивляюсь всем этим заявлениям о конфликте или войне между Генпрокуратурой и НАБУ. Происходящее в государстве процессы свидетельствует об изменениях и о том, что неприкасаемых больше нет. Почему-то НАБУ считает, что они – святые люди, и среди них нет коррупционеров. Или что среди них нет тех, кто злоупотребляет служебным положением. На самом деле это не так. Особенно учитывая, что Бюро имеет признаки монополии. К примеру, у той же ГПУ нет оперативных подразделений, как в НАБУ", – зазначив Вінник.

На його думку, конфліктні ситуації у НАБУ виникнуть і з Державним бюро розслідувань (ДБР).

"ГБР, которое согласно действующему законодательству, должно расследовать преступления, совершенные сотрудниками НАБУ, на сегодняшний день не создано. Поэтому данные функции сейчас выполняет Главное следственное управление Генпрокуратуры. То есть, мы должны говорить не о конфликте между НАБУ и ГПУ, а между НАБУ и ГБР. Наверное, как только будет создано ГБР, НАБУ начнет кричать о войне с ним. Но это уже интереснее, потому что у ГБР тоже будут оперативные подразделения", – підкреслив нардеп.

Він вважає, що співробітники НАБУ не впоралися з отриманими повноваженнями.

"НАБУ не смогла пережить предоставленные ей полномочия. Это психология человека. У меня возникает вопрос – кто будет люстрировать люстраторов?", – резюмував Вінник.

Нагадаємо, між Генпрокуратурою і НАБУ за останні 10 днів відбулися два резонансні конфлікти.

5 серпня співробітники прокуратури прийшли з обшуком в НАБУ у справі про незаконне прослуховування. Луценко повідомив, що це пов'язано з незаконним прослуховуванням телефонної розмови громадянина, непричетного до кримінальної справи.

12 серпня, як заявив керівник департаменту з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Володимир Гуцуляк ГПУ, прокурори помітили підозрілих людей в квартирі навпроти будівлі департаменту і прийшли туди з обшуком. Вони виявили там апаратуру для прослуховування і посвідчення співробітників НАБУ.

Потім, як стверджує Гуцуляк, на місце інциденту прибув спецназ НАБУ, який побив трьох співробітників Генпрокуратури. Після цього співробітники НАБУ покинули квартиру. У ГПУ припускають, що співробітники НАБУ прослуховували прокурора Дмитра Суса: в тій же квартирі знайшли папір з його прізвищем.

За даними журналіста Юрія Бутусова, співробітники Генпрокуратури на чолі з Сусом 12 годин утримували двох оперативників НАБУ в будівлі ГПУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Наші мужні бійці знищать два важливі об'єкти": Відома тарологиня заінтригувала передбаченням про Крим (відео)

четвер, 2 травень 2024, 13:06

Переможниця "Битви екстрасенсів", тарологиня Яна Пасинкова передбачила знищення двох об'єктів у Криму. Вона наголосила, що чекати залишилось недовго. Про це вона сказала на своєму ютуб-каналі, передають Патріоти України. . Яна Пасинкова зазначила, що ...

Пішли на концерт Кообзона: ЗСУ ліквідували капітана армії РФ і ще кілька офіцерів (фото)

четвер, 2 травень 2024, 12:40

В Україні "знайшов смерть" капітан-окупант Батін Олексій - військовий злочинець, який брав участь у незаконному вторгненні на українські території. Про його ліквідацію повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан "Штірліц", передають Патріоти ...