Ви не повірите, але у Єгипті знову відшукали мумії

Складається враження, що вони там ніколи не закінчаться.

Фото: iveinternet

Шість мумій у розмальованих дерев'яних домовинах, оточених поховальними статуетками, знайшли у некрополі Дра-Абул-Нага поряд з єгипетським Луксором, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як повідомляє місцеве міністерство у справах древностей, вік знахідки оцінюється в 3500 років – таким чином, знахідки відносяться до епохи Нового царства, яке як форма древнє єгипетської державності датується археологами 1550-1069 роками до н. е.

Директор Луксорського бюро древностей Мостафа Вазирі сказав журналістам, що поховання у знаменитій Долині Царів з епохи XVIII династії було відомо вже на початку минулого сторіччя, проте увесь цей час археологи не могли знайти вхід у гробницю. Міністр древностей Халед Енані зауважив, що відкриття є виключно важливим, оскільки гробниці чудово збереглися.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У разі повернення в Білий дім Трамп вимушений буде допомагати Україні, - Сергій Таран

четвер, 2 травень 2024, 0:15

"Трамп обіцяє не допомагати Україні, якщо Європа не буде допомагати так само, як і США. І це означає, що Трамп вимушений буде допомагати Україні хоча б тому, що в останні місяці американської невизначеності – коли в Конгресі довго не могли проголосуват...