"Вибивають дурість з голови, а гроші вкладають в успішні країни": У Порошенка прокоментували заяву Путіна про "вибивання" Україною грошей з ЄС і США

Заступник голови АП Єлісєєв наголосив, що Путін та його оточення поширюють міфи про Україну, щоб в інших держав не виникло бажання її підтримувати.

Костянтин Єлісєєв. Фото:Daily - РБК-Украина

Заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв під час брифінгу прокоментував слова президента РФ Володимира Путіна про те, що Україна нібито сама спровокувала загострення ситуації на Донбасі, щоб "вибити гроші" з ЄС і США. Про це пише Гордон, інформують Патріоти України.

"Ви знаєте, коли я почув ці слова, мені пригадалася така народна мудрість: вибивають дурість з голови, а гроші вкладають в успішні країни, в успішні проекти", - зазначив він.

За словами Єлісєєва, Україна зараз демонструє зростання економіки, що може дратувати російське керівництво.

"Я розумію роздратування тим, що зараз у нас присутня стабілізація і макрофінансова, і в банківському секторі, тому, звичайно, я не виключаю, що ескалація напруженості, яка була спровокована в останні дні, якраз пов'язана з тим, щоб дестабілізувати політичну та економічну ситуацію в Україні і спробувати шляхом військових провокацій на Донбасі відвернути увагу і ресурси від проведення непростих, але важливих демократичних і економічних реформ в нашій державі", - припустив він.

Єлісєєв зазначив, що Росія на міжнародній арені проводить активну роботу з дискредитації України і її успіхів.

"Щоб продемонструвати, що Україна - це фейл стейт, країна неуспішна, з натяком, що не треба Україну підтримувати ... Серед цих кремлівських міфів є і звинувачення, що нібито Збройні сили України щось захопили і спровокували насильство. Це - в жодному разі неправда. Весь час там була напружена обстановка, там діяли ворожі диверсійно-розвідувальні групи, час від часу вони переходили до наступальних дій", - сказав він.

Єлісєєв додав, що українська сторона свої позиції ніколи не здасть і буде завжди жорстко відстоювати свій суверенітет і територіальну цілісність.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...

РФ нещадно б'є по Харкову й Одесі, тому що для Кремля харків'яни й одесити – це "зрадники", - Леонід Невзлін

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:00

"Постійні терористичні удари російських військ по українських містах – це частина стратегії, яку у Кремлі називають "створенням санітарної зони". Насправді це стратегія вигнання українців з тих територій, претензію на які Путін оголосив ще у своїй "кри...