"Посвідку на проживання в Україні і тим більше громадянство без складання тесту на знання української мови не давати", - Кіпіані

Вахтанг Кіпіані розповів прикру історію про київських торговців, які навіть не вміють розмовляти українською

Ілюстрація: "Фейсбук"

Журналіст та ведучий Вахтанг Кіпіані написав на своїй сторінці у соцмережі, що обурений незанням української мови серед тих, хто приїхав в Україну жити та працювати. Як приклад, він навів історію, яка сталася з ним біля Могилянської академії в Києві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук".

"Буквально кілька днів писав у когось у коментарях, що за 25 років побутово-публічної українськомовності не мав жодних проблем. Накаркав.

Кіоск на виході з "Контрактової" у бік Могилянки. Час від часу купував там щось. Днями почув кількаразове звертання: "Мужчина!". Спочатку не реагував, бо не думав, що це до мене. Продавчиня вирішила перепитати, причому з кожним разом оце "Мужчина!" звучало загрозливіше.

Я кажу: "Ви мене налякали. Є ж купа звертань – "шановний", "пане" і так далі". Вступає її партнер по бізнесу – кавказець: "А вы что, не мужчина?". Кажу: "Чоловік. А ще батько, громадянин, викладач, православний і так далі. Я ж до вас не звертаюсь – "Мусульманин!". Він реагує: "А почему вы ко мне по-украински, я же с вами по-русски". Відповідаю – тому що це ви маєте переходити на мову клієнта, а не я...

На жаль, прибулець і його партнерка мене не зрозуміли. І в спину я почув те, на що здатне одноклітинне понаїжджене бидло.

Резюме – вид на помешкання в Україні і тим більше громадянство без складання тесту на знання української мови не давати. Про тест на психічну адекватність і агресивність – хотілося б, але не в цьому житті", - пише журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Горить ліс, трава та російська техніка: Спецпризначенці показали наслідки наступу окупантів на Харківщину (відео)

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:29

На території Харківщини, де відбувається російський прорив, дуже багато диму та пожеж. Про це повідомили у підрозділі Гострі картузи окремого загону спеціального призначення Омега Національної гвардії України, передають Патріоти України. Зазначається, ...

"Таке малоймовірно в умовах війни": Пасажирський літак з Росії раптово помітили над Харківщиною

п’ятниця, 10 травень 2024, 20:30

У повітряному просторі України помітили пасажирський літак. У соціальних мережах пишуть, що це був Boeing 777 – рейс Москва-Анталія, передають Патріоти України. Зазначається, що борт зайшов у повітряний простір у Харківській області у напрямку Бахмута....