Видача ФСБшників - це державний злочин, - Юрій Бутусов

Журналіст Юрій Бутусов описав подробиці і обставини затримання.

Вони "заблукали". Фото: Цензор.нет.Рішення суду про видачу затриманих у Херсонській області співробітників ФСБ Росії Кузнєцова і Кулуба стане державним злочином. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Він нагадав, що український суд призначив 15 діб арешту затриманим під час перетину державного кордону російським військовим, і вже через тиждень їх можуть звільнити і випустити назад в Росію.

Для внесення ясності в цю гучну справу Бутусов описав подробиці і обставини затримання.

"О 2 годині ночі російський корабель на повітряній подушці наблизився до узбережжя Херсонської області і таємно висадив на гумовому човні двох співробітників ФСБ, без документів і зброї, в цивільному одязі. Їх виявили та затримали військовослужбовці 56-ї мотопіхотної бригади. РФ виступила із заявою, що затримані висадилися помилково, що вони брали участь у навчаннях як порушники держкордону, для перевірки боєготовності прикордонної РФ. А які навчання з охорони держкордону можуть проводитися в Криму співробітниками ФСБ? Їх межа в 300 кілометрах східніше, на Тамані! І з яких це пір кораблі на повітряній подушці не мають елементарних компасів, і зовсім не випадково висаджують російських військових на українській землі? Явно намагалися сховатися, можливо, їх очікував зв'язковий на місці", - пише Бутусов.

Журналіст наголошує, що випускати цих порушників, водночас, коли в Криму абсолютно нахабно і без всяких підстав захоплені в заручники багато українців, не можна.

"Якщо Олег Сенцов і Євген Панов повідомляють про жахливі тортури, за допомогою яких товариші по службі Кузнєцова і Кулуба вибивають свідчення з наших співгромадян? Ніщо так не вилікує окупантів від ілюзій "Кримнашу" як 10 років в'язниці за незаконне вторгнення! І тільки такі заходи дійсно дозволять звільнити з обміну наших заручників!" - додав Бутусов.

Як відомо, за повідомленням голови Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка, вночі 30 червня в Херсонській області були затримані двоє військовослужбовців Прикордонної ФСБ Росії. Пізніше в ФСБ офіційно підтвердили затримання на території України своїх співробітників.

В мережі обурилися надто м'яким вироком співробітникам ФСБ, що незаконно перетнули кордон України. Вирок суду прокоментував журналіст Леонід Швець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...