Вирішили "зняти касу": Терористи "ДНР" розпочали у Горлівці перевірку місцевих підприємців

Одією з причин таких перевірок може бути збір грошей на святкування Дня Перемоги: для роздачі матеріальної допомоги ветеранам, або для власного збагачення "влади".

Окупована Горлівка. Ілюстрація:socportal.info.

В окупованій Горлівці останніми днями "влада" заходилася трусити місцевих підприємців. Про це пише на сторінці у Fаcebook журналіст Микита Сініцин, передають Патріоти України.

"Перевіряти дотримання бізнесом "законодавства ДНР" вийшли практично всі наглядові органи: прокуратура та податкова перевіряють наявність усіх дозвільних документів, особливу увагу приділяють паперам, що стосуються ліцензій, оренди будівель і землі", - повідомляє він.

Зазначається, що особливу увагу приділяють періоду 2014 року. Однак саме в паперах цього періоду найбільша кількість плутанини, бо на початку 2014-го Горлівка ще була неокупованою, з травня, як вважають перевіряючі - стала "ДНР". Таким чином у багатьох підприємців по кілька комплектів документів змінилося у той рік рік і кожен з них автоматично вважається "порушником".

"Скажімо договір оренди на офіс, за законодавством його потрібно реєструвати в тій самій податковій ДНР, але робити це почали в грудні 2014 року, а початок ДНР як держави лічать з травня, виходить тих, хто в цей час працював, можна штрафувати за роботу без реєстрації договору оренди приміщення. Підсумок, від 10 до 20 тисяч рублів штрафу (5-10 тисяч гривень). Виродки, ні щоб "спасибі" сказати, що продовжували працювати під час боїв, плутанини і провозити в місто товари, яких потребували люди", - цитує журналіст одного з місцевих підприємців.

Сініцин зазначає, що впродовж самого лише березня окупованою Горлівкою прокотилася низка подібних "перевірок". На його думку одією з причин цього може бути збір грошей на святкування Дня Перемоги: для роздачі матеріальної допомоги ветеранам, або для власного збагачення "влади".

"Зняти гроші у вигляді штрафів після чого зробити "красивий" жест - оголосити за 2014 рік "податкову амністію" в зв'язку з важким становищем на фронті в той момент (досить екзотична версія чесно кажучи)", - зазначає журналіст.

Також він припускає, що у такий спосіб бойовики хочуть наповнити перманентно порожню казну "ДНР", особливо після зупинки промисловості в зв'язку з блокадою і "націоналізацією". Або ж укотре намагаються зробити "ДНР" самоокупною, а не дотаційною частиною Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: