Вже не фантастика: Нова летюча автівка пройшла випробування у Японії

Інженери стартапу Cartivator вперше підняли в повітря літальний апарат SkyDrive. Мультикоптер, який в ЗМІ охрестили «літаючим автомобілем», планують використовувати для запалювання Олімпійського вогню. Компанія Toyota вже вклала в проект $ 386 тис дол.

Фото: REUTERSПатріоти України з посиланням на Нескучные новости повідомляють, що випробування мультикоптера SkyDrive відбулися в Японії в минулі вихідні. Металевий каркас з 8 пропелерами і мотором зміг піднятися в повітря після кількох невдалих спроб. Літальний апарат досяг висоти 1,8 м, після чого впав на землю. Для амортизації при падінні SkyDrive обладнали баскетбольними м'ячами.

Поки проект виглядає непереконливо, але творці стартапу Cartivator впевнені, що в 2020 році літальний апарат можна буде використовувати для запалювання Олімпійського вогню на літніх іграх в Токіо. За даними BBC, пристрій зможе піднятися на висоту 10 метрів і летіти зі швидкістю 100 км / год.

Над проектом працює 30 інженерів. Функціональний прототип пристрою - вже без баскетбольних м'ячів-амортизаторів - вони обіцяють представити до кінця 2018 року. Тоді ж SkyDrive здійснить перший тестовий політ з пілотом на борту.

Cartivator працює над «літаючим автомобілем» з 2012 року і отримує кошти від краудфандінгових кампаній. В середині травня стало відомо, що проект привернув 42,5 млн йен ($ 386 000) від автомобільної компанії Toyota. Ці гроші підуть на розвиток стартапа в найближчі три роки.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...