Взяли гроші і зникли: Москаль звинуватив підрядників ДФС у крадіжці грантових коштів від ЄС

Кошти були виділені на модернізацію міжнародних пунктів пропуску. Зараз ЄС проводить за фактами зникнення грошей аудит, наголосив голова Закарпатської ОДА.

Геннадій Москаль. Фото:http://zakarpattya.net.ua/

Грантові гроші Європейського союзу, виділені на модернізацію двох міжнародних пунктів пропуску в Закарпатській області так і не були використані. Про це заявив на власному офіційному сайті голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передають Патріоти України.

За його словами, підрядники Державної фіскальної служби взяли 30% - і втекли, зараз у цій справі проводять аудит.

"Грантові гроші, виділені Євросоюзом на модернізацію двох міжнародних пунктів пропуску, розташованих на Закарпатті ("Ужгород - Вишнє Німецьке" на українсько-словацькому кордоні і "Лужанка - Берегшурань" на українсько-угорському кордоні), так і не використані. Хоча модернізація цих двох МПП значно прискорила б пропуск туристів як з боку України, так і в зворотному напрямку. Підрядники, яких підшукала ДФС, взяли 30% грошей і зникли. Зараз ЄС проводить за даними фактами аудит", - заявив Москаль.

Глава ОДА додав, що з 2015 року домагається відкриття 19-ти нових пунктів пропуску з країнами Євросоюзу: 8 - з Угорщиною, 6 - з Румунією, 4 - зі Словаччиною та 1 - з Польщею. За його словами, місцева влада неодноразово зверталася з цього приводу до Кабміну, а також окремі міністерства та ДФС.

"На наші звернення накладалися резолюції "До виконання", "Терміново розглянути" тощо, але реальної роботи зроблено не було. Вдалося домовитися про відкриття лише одного МПП - "Велика Паладь - Нодьгодош" на українсько-угорському кордоні", - зазначив Москаль.

Він також заявив, що Закарпатська ОДА на своєму рівні вичерпала всі можливості для відкриття нових пунктів пропуску на кордоні України і Євросоюзу.

Слід нагадати, що в листопаді минулого року Угорщина виділила Україні 50 млн євро на розвиток прикордонної інфраструктури.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...