"Друга гібридна": Москаль розповів про нову хитрість офіційного Будапешта з видачею українцям угорських паспортів

Угорщина продовжує видавати закарпатцям свої паспорти, однак тепер не у Берегові, а в невеличкому сусідньому містечку на своїй території.

Геннадій Москаль. Фото:Новини ЗакарпаттяБудапешт, після гучного скандалу, в який країна потрапила, порушуючи закони України, зважився піти на нову хитрість в справі про видачу паспортів закарпатцям. Як стало відомо, Угорщина перенесла видачу державних паспортів для жителів Закарпатської області з українського міста Берегове в місто, яке знаходиться по сусідству в Угорщині - Кішварда. Таку інформацію оприлюднив керівник Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передають Патріоти України.

При цьому чиновник зазначив, що ситуація в цьому плані взагалі не змінилася. Він наголосив: "Ну, припустимо, дійсно видачу угорських паспортів перенесли в угорське місто Кішварда. Жителі Закарпаття сіли спокійно собі на електричку, яка йде до потрібної станції всього сім хвилин, і все, вони дісталися до Кішварди. А ось там вони вже без будь-яких проблем приймають громадянство". За словами Геннадія Москаля, на економіку Закарпатського регіону це не робить ніякого впливу.

Як раніше повідомлялося, між Києвом і Будапештом сколихнув гучний скандал. Причиною тому послужила видача Угорщиною на території України угорських паспортів.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...