З бюджетом у сто євро: Найдешевші країни Європи, де можна побачити старовинні міста та вражаючі пейзажі

Думка про те, що міжнародні поїздки завжди тягнуть за собою значні витрати, поки нікуди не зникла.

Ілюстрація. Фото: uainfoКажуть, вічно можна дивитися на три речі: як тече вода, як горить вогонь і як європейські прикордонники ставлять в паспорті штамп про в’їзд, зазначають Патріоти України.

І якщо раніше з собою потрібно було мати на кордоні цілу купу документів, то з моменту введення безвізового режиму з країнами Шенгенської зони усе змінилося. Відтепер до Європи можна поїхати спонтанно, захопивши з собою лише паспорт, якісь речі і (бажано) зворотній квиток.

Розширення мережі бюджетних перельотів, збільшення кількості швидкісних міжнародних поїздів — усе це позитивно впливає на можливість українців поїхати за кордон. Утім, стереотип про те, що міжнародні поїздки завжди тягнуть за собою значні витрати, поки нікуди не зник.

Аби спростувати його, підібрали можливі варіанти бюджетних поїздок до Європи. За планом, жодної підготовки до подорожі не було проведено, тобто усе цілком спонтанно, без попередніх бронювань, а час на поїздку − тиждень.

Бюджет: до 100 євро

Куди їхати: Польща, Чехія або Балкани

Здавалося б, куди можна поїхати, якщо у тебе в кишені всього 100 євро чи навіть менше? Але насправді усе залежить від фантазії. А ще від готовності відмовитися від комфорту і зручності, звісно.

Потрібно розуміти, що з таким бюджетом не можна розраховувати на спонтанні перельоти чи навіть на рейсові автобуси між країнами. Чи не єдиний спосіб пересування – автостопом.

Також варто усвідомлювати, що з бюджетом в 100 євро не розкошелишся на ночівлі в готелях і навіть більшість хостелів будуть занадто дорогими. Найкращий варіант для ультрабюджетного туриста — сервіс каучсерфінг, який дає можливість не тільки переночувати безплатно, але й дізнатися про місто безпосередньо від його жителя.

Ще один важливий пункт − їжа. Її теж бажано закупити раніше, ще в Україні. Принаймні, якісь батончики та каші на сніданок. Подорож автостопом не передбачає нормований графік, тому потрібно завжди мати під рукою хоч якийсь снек.

Чи реально з таким бюджетом їздити тиждень Європою? Так, але для подорожі краще обирати дешевші країни, як-от Польща чи Чехія.

Якщо хочеться чогось оригінальнішого, варто поїхати на Балкани. Туди не так швидко дістатися автостопом, але якщо подорож спланувати хоча б за місяць-два, можна «зловити» квиток на літак з Будапешта у будь-яку столицю колишньої Югославської республіки за 10 євро в один бік − це якраз те, що треба.

Зрештою, по самих Балканах теж не надто легко «стопити» (виняток Албанія), адже місцеві не надто прихильно ставляться до чужинців-автостоперів. Ще однією проблемою автостопу на Балканах є поганий рівень володіння англійською мовою місцевим населенням, що ускладнює процес комунікації між водієм та пасажиром. Водночас, це регіон з доступними цінами, неповторною природою та різноманітними архітектурними пам’ятками. Тут можна потрапити як в гори, так і позасмагати на пляжах.

Джерело: UAinfo
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....