"З боку ПМР надходять нездорові сигнали": Нардеп звернулася до РНБО з попередженнями про російську загрозу на Одещині

Представниця БПП у парламенті вважає, що ми є свідками послідовних кроків невизнаного Придністров'я за мовчазної згоди Кремля на аншлюс з РФ.

У Придністров'ї дуже хочуть "возз'єднання" з РФ. Ілюстрація:Depo.ua

Народний депутат від фракції БПП Ірина Фріз направила секретарю РНБО Олександру Турчинову звернення з пропозиціями мінімізації загроз російської підривної роботи проти України з боку території невизнаної Придністровської молдавської республіки. Про це вона написала у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Звертає на себе увагу поява в Росії окремих матеріалів, що розглядають плани проведення наступальної операції на південній ділянці Одеської області, висадки російського десанту з метою організації "коридору" до ПМР", - вказала депутат.

Також вона підкреслила, що такий розвиток ситуації на південно-західному напрямку вимагає від України рішучих політико-дипломатичних дій.

"У зв'язку з цим надсилаю секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинову звернення з пропозиціями мінімізації загроз російської підривної роботи проти України з боку території ПМР, а також поверненням Тирасполя до виконання зобов'язань в рамках мирної угоди", - зазначила Фріз.

Вона додала, що останнім часом з боку ПМР надходять "нездорові сигнали, які вказують на фактичні дії її по виходу з мирної угоди і іншого бачення змісту міжнародно-правових актів щодо придністровського врегулювання".

"Після того, як "влада" ПМР поставила питання використання прапора РФ, як державного, так званий голова уряду ПМР Олександр Мартинов заявив про наміри Тирасполя легітимізувати інститут судових виконавців РФ на території ПМР", - нагадала член БПП.

"Таким чином, ми є свідками послідовних кроків ПМР за мовчазної згоди Кремля на аншлюс з РФ. Оскільки всім зрозуміло, що немає ніяких державних інститутів ПМР, а є маріонеткове керівництво сепаратистської невизнаної території, політика Тирасполя свідчить про чергове порушення міжнародних угод з боку Росії" , - підсумувала Фріз.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...