З Донбасом гірше: Експерт пояснив, чому повертати Крим буде легко

Те, що Крим був віроломно окупований Москвою - очевидно всьому світові. Україна досі має змогу концентрувати всі свої сили проти терористів на Донбасі. А кілька мільйонів осіб, які по факту ненавидять все українське, більше не голосують на наших виборах.

Анексія Криму. Ілюстрація:www.bbc.com

"До річниці окупації Криму почалися знову теревені на тему "а чому покинули?" "як могли не втримати?" тощо. Чи бути в нас тоді шанси втримати Крим? На мою думку - жодних. Ба-більше, ми мусили зробити те що зробили." Про це пише у своєму Facebook журналіст Дмитро Вовнянко, інформують Патріоти України.

Я не згоден з поширеною вже тезою, мовляв, керівництво України мало три дні аби перехопити головні тренспортні магістралі Криму і зірвати окупацію ще до вступу росіян.

По-перше, ДО появи в Криму "зелених чоловічків" такі заходи залюбки були б використані для розкручування у Криму паніки серед проросійського населення, мовляв Майданний Київ готує в Криму масові розправи.

Пам'ятаєте скільки галасу було через намір про відміни закону КаКа і "потяги дружби"? Додайте до цього реальне пересування військ зі зброєю - і ми мали б не блокування українських в/ч, а їхній штурм розбурханими натовпами місцевих і кров - саме це Москва назвала б масовим геноцидом росіян у Криму, а європейська лівота - поширила б. І Захід не допоміг би нам, навіть якби схотів.

По-друге, а якими силами було їх перехоплювати? Я пам'ятаю, як у Києві в ті дні секретаркам на фірмах розавали телефони штабів Самооборони, і наказували в разі проблем дзвонити туди, а не ментам. Які в/ч, до появи в Криму "зелених чоловічків", чітко виконали б наказ, а не заходилися б тягнути час та відморожуватися, як відморожувалися невдовзі на Донбасі?

Й по-третє. А хтось міг в останні дні лютого 14-го сказати напевно, що це - війна, а не чергова провокація, яких уже сотні були, і які розрулювали дипломати? З дивану заявляти - багато розуму не треба, а ви себе поставте на місце українського керівництва і уявіть, що до вас ломиться війна з країною, в якої трикратна перевага за населенням і абсолютна - по війську. Ви б не намагалися до останнього вирішити проблему миром? В 91-му, до речі, вдалося.

Те саме стосується наїзду, мовляв, Київ не ставив чітких наказів своїм військам. А які накази він мусив надавати? Шмалити по спальних кварталах міст? Може - наказувати виходити з Криму? Тобто - варто в Криму було появилися москалям, як ми драла дали?

Байки про те, що ми могли вивести сил більше ніж вивели - лише байки. Всі хто хотіли лишитися у Криму - так само дезертирували б.

Вже за півроку після, під час наступу кацапів на Маріуполь з частин втекла більшість контрактиників з місцевих. З деякими я пив чай та балакав на КПП "Новоазовськ"...

Замисліться над таким, от почали ми в Криму опиратися, влізли у повноцінну війну - і тут Донбас. Як ви гадаєте, швидко тоді ми би пуп надірвали?

Сталося те, що сталося. Наразі те, що Крим був просто нахабно і віроломно окупований Москвою - очевидно всьому світові.

Україна досі має змогу концентрувати всі свої сили проти терористів на Донбасі. А кілька мільйонів осіб, які по факту ненавидять все українське, більше не голосують на наших виборах.

І ще. Крим ми повернемо значно простіше, ніж окуповані райони Донбасу. Саме тому, що ми тоді не стріляли. Крим не знав війни. А ми - знали. Коли дійде до повернення Криму, тамтешня вата втече, ляже на дно, що завгодно - але не опиратиметься. Не наважиться. Злякається.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дипломат Чалий спрогнозував, як може завершитися війна Росії з Україною

субота, 27 квітень 2024, 21:45

Дипломат Валерій Чалий вважає, що російсько-українська війна завершиться на умовах, які будуть досягнуті на полі бою, передають Патріоти України. "Зараз і у 2022-му році Росія намагалась підірвати внутрішню ситуацію в Україні. Нічого не змінилося з час...

Росіяни захопили Бердичі та вивісили триколор, - DeepState

субота, 27 квітень 2024, 21:02

У суботу, 27 квітня, російські терористи захопили Бердичі Донецької області. Про це повідомляє DeepState, передають Патріоти України. "Росіяни захопили Бердичі, вивісивши на західних околицях села свою ганчірку. Бої на захід від Бердичів тривають. Сили...